Tristan Vandenbussche roeit kwartfinales op WK U23

Tristan Vandenbussche plaatste zich vlot voor de kwartfinales op het WK U23. © ACR
Redactie KW

Bruggeling Tristan Vandenbussche heeft woensdagnamiddag in skiff één van de vijf heats op het WK U23 in Racice, Tsjechië gewonnen. Met een derde tijd van alle 30 deelnemers plaatst de roeier zich voor de kwartfinales van vrijdagvoormiddag.

Tristan Vandenbussche (Brugse Trimm- en Roeiclub) lag in zijn heat van in het begin van de race vooraan, zij-aan-zij met de Pool Piotr Plominski. In de tweede wedstrijdhelft toonde de 20-jarige Bruggeling zich duidelijk de sterkste. Hij finishte als eerste in 7:02’38” en plaatste zich rechtstreeks voor de kwartfinales.

Grootste tornooi

In totaal werden vijf heats geroeid. Enkel in de eerste reeks deden twee roeiers beter dan Vandenbussche. De Duitser Jonas Gelsen is pas 19 jaar en roeit voor het eerst internationaal. Hij zette de snelste tijd neer: 6:59’74” voor de Deen Bastian Secher (7:02’02”). De Bulgaar Emil Neykov kwam met zijn vierde tijd het dichtst bij de Bruggeling in 7:02’61.

Vandenbussche werd bij de junioren in 2019 Europees kampioen skiff en tweede op het wereldkampioenschap. Het WK in Tsjechië is zijn eerste groot tornooi bij de beloften. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten