Trimardloop in Langemark heeft stralend zonnetje als bondgenoot

Redactie KW

De 10e Madonna Trimardloop werd een succes. 300 sporters gingen onder de startvlag van afscheidnemend voorzitter Lode Deltour door. Een stralend zonnetje liet duidelijk afgetekende silhouetten meehollen over het wegdek.

De 14-jarige Julie Voet (Boezinge) haalde het in de jogging voor een sterk aandringende 18-jarige Laura Alleman (Langemark). “Mooi weer en een schitterende gangmaker met Viktor Roose brachten snelheid. Maar een goed lopende Laura Alleman bleef in mijn spoor en ik moest er alles uitpersen in de spurt om haar achter mij te laten”, aldus Julie Voet.

Joris Moeyaert werd in de stratenloop als eerste plaatselijke atleet afgevlagd. “Binnen twee weken loop ik een marathon in Brugge”, lacht hij. “Vandaag zat de Kuurnse kuitenbijter ‘Rapper dan een ezel’ nog in mijn benen.”

De Poelkapelse Nele Louwagie won met de vingers in de neusgaten bij de dames. “Dit is mijn derde zege dit jaar in het Bakelandt loopcriterium. 15 jaar geleden begon ik via Start to run met lopen. Vandaag nam ik na een halve ronde de benen en wist op mijn eigen tempo mijn voorsprong uit te bouwen. Ik moet ook eerlijk toegeven dat de echte concurrenten vandaag afwezig tekenden.”

Op de prijsuideling werd nog een cheque van 2.500 euro aan Kom op tegen Kanker geschonken.

(RB – foto RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.