Triatlon Vlaanderen verwelkomt Bellegems Multisport Team

Het nieuwe Bellegems Multisport Team wil mensen warm maken voor duatlon.©lzf Getty Images/iStockphoto
Het nieuwe Bellegems Multisport Team wil mensen warm maken voor duatlon.©lzf Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Het Bellegems Multisport Team (BMT) is een onderdeel van KSV Bellegem. Om de sport bekend te maken in het dorp wil men een (start to) duatlon organiseren.

In 1970 werd onder de vleugels van KSV Bellegem al een wielertoeristenclub opgericht, De Pelikaan. Tijdens de zomermaanden werken zij op zondag hun ritten af vanuit café au Chevalier. Ze zijn ook bekend van de MTB-tocht Vélofolies en de Mydibel Cycling Classic vanuit Sportcentrum De Lange Munte in Kortrijk.

Onder impuls van Niki Devoldere en als een mooie aanvulling binnen het geheel is met het Bellegems Multisport Team nu een derde club binnen de vzw opgericht. Multisport is een term die door Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse triatlonfederatie, gebruikt wordt om alles disciplines te bundelen die niet onder de traditionele triatlons vallen, zoals duatlon, crossduatlon en -triatlon, swimrun, runbike en zo meer.

Start to duatlon

“We willen met BMT drie zaken bereiken”, zegt Niki Devoldere. “Allereerst de organisatie van een duatlon in Bellegem op 30 mei volgend jaar. Tijdens deze coronaperiode is ook duidelijk geworden hoeveel mensen lopen en fietsen. Daarom willen we nu graag iedereen de kans geven om de duatlonsport te leren kennen.”

“Met een start tot duatlon vanaf 1 maart willen we zoveel mogelijk mensen op een verantwoorde manier begeleiden naar de duatlon in Bellegem. De deelnemers kunnen dan tonen wat ze in die drie maanden training bereikt hebben.”

Daarnaast zijn we er ook voor multisporters die hun draai niet vinden in traditionele triatlonclubs. Wij willen hen een laagdrempelige manier aanbieden om toch via een club een vergunning te kunnen aanschaffen. Er is geen enkele verplichting aan verbonden als je je bij BMT aansluit”, weet Devoldere.

Kleinschalig

BMT wil zoveel mogelijk mensen laten proeven van de mooie combinatie van lopen en fietsen. Absolute beginners, kinderen en dames zijn zeker welkom. Een gediplomeerd initiator probeert de deelnemers zoveel mogelijk de knepen van de sport bij te brengen. “Naargelang de interesse zal er misschien een wekelijke training ingelast worden.”

“We pinnen ons niet vast op activiteiten, maar we houden alles kleinschalig zodat we ons gemakkelijk aan de geldende coronamaatregelen kunnen aanpassen. Verder staan we open voor wedstrijdatleten die een vergunning wensen aan te vragen zonder clubverplichtingen, zoals bijvoorbeeld wielrenners die ook in duatlons hun teamkleuren wensen te verdedigen.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten