Triatlon van Brugge voor tweede jaar op rij geannuleerd

Voor een winnaar in de Triatlon van Brugge moeten we al terug naar 2019 met winst voor Bruggeling Louis Naeyaert.© a-ACR
Voor een winnaar in de Triatlon van Brugge moeten we al terug naar 2019 met winst voor Bruggeling Louis Naeyaert.© a-ACR
Redactie KW

Net als vorig jaar kan de triatlon doorheen een groot deel van de binnenstad van Brugge niet plaatsvinden. Het evenement was voorzien op 26 juni, maar omwille van de coronamaatregelen wordt de wedstrijd opnieuw geannuleerd.

De organisatie van de populaire Citytriatlon in Brugge had eerder een lightversie voorzien met een derde van het aantal deelnemers, maar ook dat blijkt onmogelijk. Iedereen die zich had ingeschreven krijgt zijn geld terug of kan zijn deelnameticket naar volgend jaar doorschuiven.

“We beseffen dat iedereen snakt naar het postcoronatijdperk. Wie had kunnen voorspellen dat we deze tekst een jaar later nogmaals zouden moeten schrijven? We moeten realistisch zijn en stellen dat in dergelijke omstandigheden de Triatlon door Brugge nooit dé Triatlon door Brugge zou zijn geweest. We richten onze pijlen nu op 2022 en hopen dat dan opnieuw een klassieke versie zal mogelijk zijn met alles erop en eraan”, klinkt het bij de organisatie.

Zij kozen overigens in 2019 voor de zestiende editie voor een gedurfde vernieuwing. De aankomstzone verhuisde van de Markt naar een groot grasdomein op de site van hotelschool Spermalie in de Snaggaardstraat. Hierdoor lag alles dichter bij elkaar en was ook het loopparcours anders. De wedstrijd werd toen gewonnen door Bruggeling Louis Naeyaert, bij de dames was Sara Van De Vel de snelste. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.