Triatlon Brugge Team heerst in Haventriatlon

Camiel Vandenbussche wint Haventriatlon. © ACR
Redactie KW

In Zeebrugge eindigen vier mannen van TBT bij de eerste vijf. Jolien Vandemoortele zorgt in de categorie Dames voor een indrukwekkende solo.

De sprinttriatlon, met dit jaar circa vierhonderd deelnemers, kende in de haven van Zeebrugge voor de zevende editie een wijziging. Namelijk een terugkeer naar de oorspronkelijke locatie, aan het einde van de Verschaveweg. De Haventriatlon, over een achtste afstand, is voor vele triatleten een opstap in deze sport en waar de jeugd zich kan doorzetten.

Bij Triatlon Brugge Team hebben ze dat goed begrepen. Onder leiding van coach Mike Bogaert zetten zij bij de mannen de wedstrijd meteen naar hun hand. Camiel Vandenbussche en Gailliano Schoonbaert, beiden uit Brugge, kwamen aan het Verbindingsdok als eersten uit het water. Sanne Swolfs uit Knokke-Heist, gewezen winnaar in Zeebrugge, volgde als derde en verloor na een nonchalante eerste wissel nog wat tijd. “Ik kom net terug van Lanzarote, waar mijn Ironman niet zo goed ging. Het is aanpassen, het tempo ligt hier iets hoger. En die jongeren? Zij lopen te rap.”

Vandenbussche en Schoonbaert konden dus verder afstand nemen en ook tijdens het lopen gaf het tweetal geen krimp. Camiel, van jongs af als een groot talent naar voor geschoven, liet zijn medemaat achter zich en won in 53’15”. Giani Vanden Broucke uit Zuienkerke staat bekend als een uitstekende loper. Hij eindigde alsnog als tweede (53’38”) voor Schoonbaert (53’47”), Swolfs (53’57”) en Michiel Parmentier (54’40”). Quinten De Waele en Mike Bogaert maakten het Brugs feestje compleet door voor TBT op plaats zes en zeven te eindigen.

Camiel Vandenbussche, vorig jaar derde, tekende voor zijn eerste overwinning bij de volwassenen. De Bruggeling liet zich onlangs al opmerken tijdens de T3-series in Sint-Laureins. “Ik kom uit blessure, een scheenbeenvliesontsteking, en probeer mij niet te forceren. Gaillano en ik hadden afgesproken dat wij zouden doorrijden en niet te wachtten op die goede lopers. We gaven alles en hadden het geluk dat er veel ploeggenoten in die achtervolgende groep zaten. Zij konden ervoor zorgen dat onze voorsprong niet kleiner werd”, aldus de winnaar die in Brugge een eerste keer aan de start van een kwarttriatlon staat.

In de categorie Dames was Jolien Vandemoortele net als vorig jaar de snelste, dit keer in 1u05’06”. Zij won eerder dit jaar ook al in De Haan en zwom, fietste en liep in de haven van Zeebrugge voortdurend aan de leiding. De triatlete uit Heule won met een ruime voorsprong, al deed de jonge Bo Dubin (Triatlon Brugge Team), later gestart bij de meisjes, het met een tijd van 1u04’43 wel beter dan Vandemoortele. Gina De Boeck, ook al TBT, eindigde als tweede voor de immers onverwoestbare Annemie Danneels uit Knokke-Heist.

(ACR/foto ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten