Triatleten Dieter Maes en Frederik Clarysse zijn nieuw bij WTDT: “Mogelijkheden aftasten in plezante sfeer”

Redactie KW

Triatlon is een sport die tot de verbeelding blijft spreken. Ook Waregemnaars Dieter Maes en Frederik Clarysse hebben de smaak te pakken. Bij het Waregems triatlonteam WTDT willen zij vanaf dit seizoen bekijken wat ze in hun mars hebben. “Het plezier staat voorop, sowieso.”

Dieter Maes komt uit het wielrennen. De voorbije jaren bewees hij onder meer bij nevenbonden een flink stukje te kunnen hardfietsen. “Tijdens parochianenkoersen, de Memorial Igor Decraene en andere evenementen kon ik me al volop uitleven. Triatlon leerde ik kennen door met zwemmer Jonas Coreelman en loper Hans Omey deel te nemen aan trio-triatlons. Telkens weer viel mij de warme en familiale sfeer tijdens wedstrijden op. Bovendien kan je je inspanningen er beter controleren als tijdens wielerwedstrijden, waar je meer ‘in het rood’ rijdt en een grotere kans op valpartijen hebt.”

De verantwoordelijke voor de opleiding verpleegkundige bij Vives Roeselare werkt op onafhankelijke basis ook voor Herbalife en begeleidt zo mensen naar een gezonde en actieve levensstijl. Sportief mikt hij dit jaar vooral op kwarttriatlons en eventueel een wedstrijd over de halve afstand. “Momenteel ben ik sterk op het zwemmen aan het werken, het lopen gaat ook al vrij vlot. Ik wil mezelf de tijd te geven om stelselmatig de conditie op te bouwen en beschouw 2020 dan ook vooral als een ervarings- en een trainingsjaar”, vertelt de in Sint-Eloois-Vijve wonende 37-jarige man van Sharon Coussement, met wie hij twee dochters heeft.

Stap in het onbekende

Frederik Clarysse, eveneens 37, woont in Waregem en werkt in Deerlijk als tandarts. Toen twee jaar geleden WTDT-leden Frederic Dheedene en Samuel Putman een halve triatlon in Duitsland betwistten, besliste de echtgenoot van Ann-Sofie Sabbe, met wie hij twee dochters heeft, om daar vorig jaar ook aan mee te doen.

“Dat begint met zwanzen, maar gaat al snel een eigen leven leiden. Tot op dat moment beperkte ik me tot vrijblijvende looptochtjes. Maar: ik kocht een fiets, volgde zwemles en merkte dat ik me tijdens die wedstrijd echt heb geamuseerd, zeker toen de zwemproef voorbij was. Vorig jaar breide ik daar een verlengstuk aan in de halve triatlon van Knokke. De stap naar WTDT is ergens een stap in het onbekende, maar moet het mogelijk maken om meer gestructureerd én in teamverband te trainen. Daar kijk ik sowieso naar uit. Bovendien hoor je af en toe interessante tips, waar je echt je voordeel mee kan doen. Uiteraard wil ik het goed doen, maar een topper zal ik normaliter niet worden.” (BVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier