Triatlete Lotte Minnebo (TBT) gaat voor derde nationale titel

Lotte is de dochter van Gino Minnebo, coach en begeleider van heel wat atleten bij TBT. © ACR
Redactie KW

Na het annuleren van het BK jeugdtriatlon in Brugge werd in Hofstade een nieuwe locatie gevonden. De ambities bij Lotte Minnebo, nu zondag 20 september, zijn dezelfde: voor het derde jaar op rij voor goud gaan.

Door blauwalgen in de Damse Vaart kon het BK in Brugge niet doorgaan, tot grote ontgoocheling van het organiserende Triatlon Brugge Team (TBT) en hun deelnemende leden zoals Lotte Minnebo. “Nu is het in Hofstade. Het parcours ken ik niet, maar ik ben er wel al twee keer op kamp of stage geweest. Ik heb er alvast vertrouwen in.”

Lotte Minnebo (14) uit Assebroek is ook lid bij Olympic Brugge en heeft nog maar pas het Vlaams kampioenschap atletiek achter de rug, waar ze zondag zevende, en tweede in haar leeftijdscategorie, werd op de 1.500 meter (4’56″31). Een goede voorbereiding op het nationaal kampioenschap triatlon bij de jeugd.

Sportwetenschappen

“Ik wissel in het lopen korte met lange afstanden. Nu beginnen de afstanden in triatlon wat langer te worden en als je met meerdere naar de finish trekt, moet je altijd proberen een versnelling te doen”, vindt de jonge atlete.

Sporten vormt haar leven. Zo was Lotte destijds ook nog turnster bij Rust Roest Brugge. Ondertussen volgt ze sportwetenschappen aan het KTA in Brugge met de richting zwemmen en is ze actief bij Zwemclub Interbad Brugge (ZIB).

“Vooral om mijn zwemtechnieken nog beter onder de knie te krijgen, al is zwemmen mijn beste discipline. Het lopen en fietsen zijn ongeveer gelijk. De laatste zes weken van de lockdown heb ik drie keer per week kunnen zwemmen in het Klein Strand in Jabbeke, dankzij de organisatie van BRO.GO en de VTDL. Zo bleef mijn uithouding in het zwemmen toch wat intact.”

Tips van vader

Lotte is de dochter van Gino Minnebo, coach en begeleider van heel wat atleten bij TBT en zelf in 1996 deelnemer aan de Ironman in Hawaï toen Luc Van Lierde er won. Lotte begon op jonge leeftijd met duatlon en later met triatlon. Pas op haar twaalfde mocht ze aan officiële wedstrijden deelnemen.

In haar eerste en tweede jaar werd ze nationaal kampioen bij de Jeugd C. Dit jaar hoopt ze als een eerstejaars op de titel bij de Jeugd B in een wedstrijd met 500 meter zwemmen, 11 km fietsen en 3,2 km lopen. “Ik heb die overstap van de Jeugd C naar B goed verteerd”, vindt Lotte, die steeds een beroep kan doen op de nodige tips en tricks van haar vader.

“Ondanks corona heb ik voldoende kunnen trainen en omdat het zwemmen toen moeilijker ging, hadden we in de tuin een zwembad geïnstalleerd. Ik moest ook vast aan een elastiek mijn kracht verbeteren.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.