Triatleet Lucky Berlage wint Clash der Titanen in Damme

Zaterdag vond voor de vijfde maal de halve triatlon Den Halven van Damme plaats. Deze wedstrijd werd al voor de vierde maal gecombineerd met een duatlon, waarbij de duatleten 8 km moeten lopen, terwijl de triatleten hun 2 km in het water overbruggen. Deze gecombineerde wedstrijd wordt de Clash der Titanen genoemd. Het eerste jaar won een triatleet, de volgende twee een duatleet.

Winnaar van de Clash der Titanen: triatleet Lucky Berlage. Links zien we organisator Sixten Mergaert, rechts staat burgemeester Joachim Coens. © GV

Er was veel volk op de been in Damme. Naast een deelnemersrecord van 450, waren ook veel toeschouwers afgezakt naar het Polderstadje. “Den Halven” is de enige duatlonwedstrijd halve afstand van de provincie, en niet minder dan 60 duatleten kwamen erop af. Een succes, want men startte 4 jaar geleden aan de duatlon met 18. De wedstrijd startte in de regen, maar ging verder in een ideaal sportweer.

Dit jaar won triatleet Lucky Berlage den Halven van Damme in 4:11:42. Sam Billeman was de snelste duatleet (derde algemeen) in 4:15 rond. Winnaar van de titanenclash vorig jaar, Frederik Christiaens, strandde op een derde plaats bij de duatleten (vijfde in de gecombineerde wedstrijd).

Sijselenaar Johan Coulon won, niet onverwacht, in de categorie 50. Er was geen damespodium voorzien bij de duatlon, omdat vorige edities niet voldoende vrouwelijke duatleten aanwezig waren. Dit leidde even tot wat ergernis, maar hoofdorganisator Sixten Mergaert kon de dames tevreden stellen met de opmerking dat dit niet meer dan een eenmalige groeipijn was. Ook de aangeboden fles cava stelde de dames iet of wat tevreden.

(GV – foto GV)

Triatlon Heren:

1. Lucky Berlage 4:11:42

2. Kasper Lagae 4:13:36

3. Niels Vandenbroele 4:19:33

Triatlon Dames:

1. Helga Sibick

2. Leen Vandaelen

3. Femke Reynaerts

Duatlon Heren:

1. Sam Billeman 4:15:00

2. Jan Meysmans 4:15:19

3. Frederik Christiaens 4:19:12

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.