Triatleet Kenneth Vandendriessche beste Belg in Gran Canaria

Kenneth Vandendriessche klom na een veertigste plaats in het zwemmen naar een achttiende stek na het fietsen.© ACR
Kenneth Vandendriessche klom na een veertigste plaats in het zwemmen naar een achttiende stek na het fietsen.© ACR
Redactie KW

Kenneth Vandendriessche uit Izegem nam aan de Challenge in Gran Canaria deel met het oog op zijn eerste Iron Man, die van Lanzarote op 3 juli. Hij finishte als 18de. Sanne Swolf uit Knokke-Heist werd 33ste.

Omdat er amper triatlonwedstrijden plaatsvinden was er een druk deelnemersveld met heel wat kleppers op het Spaanse eiland voor de deelname aan de Challenge, met 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en een halve marathon lopen. Met de Duitsers Jan Frodeno en Patrick Lange verschenen zelfs twee voormalige wereldkampioenen IronMan aan de start. Uit eigen land was er een deelname van onder andere Pieter Heemeryck die na het verliezen van een drinkbus opgaf.

Kenneth Vandendriessche was een andere PRO die aan de start verscheen. De 29-jarige West-Vlaming wisselde onlangs van coach en trok onder begeleiding van Filip Speybrouck van de Sportkamer naar Gran Canaria, met de bedoeling er vooral wedstrijdritme op te doen en om zijn nieuw materiaal te testen, in gelijkaardige omstandigheden zoals in Lanzarote. Daar neemt de triatleet uit Izegem op 3 juli voor de eerst keer aan een Ironman deel, op een parcours dat hij zeer goed kent.

Vandendriessche klom na een veertigste plaats in het zwemmen naar een achttiende stek na het fietsen. Frodeno won zoals verwacht de Challenge en was overtuigend in 3u41’22. Kenneth kwam als 18de over de streep in 3u55’22. Binnen het sterke deelnemersveld toch een mooie prestatie. “Ik wil vooral het positieve onthouden, met goed zwemmen en een redelijk goed fietsgedeelte”, aldus de 29-jarige triatleet. “Hoe dan ook ben ik blij om opnieuw te racen en dit was een perfecte test voor de komende wedstrijden.”

Sanne Swolfs uit Knokke-Heist nam na bijna twee jaar nog eens aan wedstrijd deel en kwam verrassend aan de start. Hij finishte zonder enige voorbereiding als 33ste in Gran Canaria in 4u06’09. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier