Triatleet Kenneth Vandendriessche 28ste op WK 70.3 Ironman

Kenneth Vandendriessche eerder dit seizoen in Jabbeke. © foto ACR

Er was ook de knappe prestatie van Arne Devliegher in de categorie M25. Hij eindigt als vierde en achtste overall.

In Port-Elisabeth in Zuid-Afrika had in het weekend het wereldkampioenschap triatlon 70.3 Ironman plaats. De 70.3 staat voor de afstand van de halve triatlon: 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Er stonden maar liefst ruim vijftig Belgen aan de start. Onder hen ook enkele West-Vlamingen. Bij de mannen zondag eindigde Kenneth Vandendriessche uit Ruddervoorde als 28ste PRO in 4:15’02”.

De Duitser Jan Frodeno won. Frodeno, de olympische kampioen triatlon van Peking 2008 en tweevoudig winnaar in Hawaï, legde Ironman af in 3u36:31. Onze landgenoot Pieter Heemeryck werd vijfde.

Arne Devliegher uit De Panne (M25) finishte als vierde in zijn leeftijdscategorie met 223 deelnemers in 4:05’12”. Felix Bufkens uit Kortrijk kwam bij M25 als 41ste over de streep.

Zaterdag waren de dames aan de slag. De 31-jarige Daniela Ryf uit Zwitserland kon haar wereldtitel op de Ironman 70.3 verlengen. Sabine Leys uit Oudenburg werd 30ste bij de F55 in 6:04’26”. Annick Vande Kerckhove uit Knokke-Heist, volgende maand gekwalificeerd voor Hawaï, finishte op plaats 52 bij de F40 in 5:26’48”.