Triatleet Jasper Sabbe naar het SMO-SCOTT Triatlon Team

De 23-jarige Jasper Sabbe uit Dadizele zal vanaf volgend seizoen de kleuren van het triatlonteam uit het Meetjesland verdedigen.

Triatleet Jasper Sabbe maakt de overgang naar het SMO-SCOTT Triatlon Team. © foto AC

De beloftevolle West-Vlaamse triatleet is sinds enkele jaren een vaste waarde binnen het triatloncircuit. Dit jaar werd hij in de weinige wedstrijden die er waren veertiende in Menen en greep hij de overwinning in een spectaculaire sprinttriatlon in Hofstade. Vorig jaar behaalde hij enkele top tien plaatsen zoals in de Zwintriatlon in Knokke, alsook in Izegem, Brugge en Kortrijk en won hij de Pocolocoroesel, een sprinttriatlon in Roeselare.

Jasper is nog niet zolang actief binnen de triatlonsport. Hij maakte sinds 2016 de overstap van recreatief loper naar competitieve triatleet. Sindsdien toont hij jaarlijks nog een mooie progressiemarge. “De andere atleten binnen het team zullen voor hem zeker een motivatie en drijfveer zijn om in de toekomst de nodige stappen te zetten. We zullen hem ondersteunen in zijn verdere ontwikkeling”, licht voorzitter Gino De Witte de overgang toe. Ook teamkapitein Lowie De Witte is zeer tevreden om zijn persoonlijke vriend en trainingspartner in de club in te lijven.

Mooie uitschieters

Jasper maakt de overstap van de Izegemse Triatlon Club, waar hij werkte met Kurt Herreman als zijn persoonlijke trainer. Hij hoopt met hem als coach in de toekomst een vaste waarde te worden binnen de T3 Series, het topcircuit van Triatlon Vlaanderen. In 2021 wil ook zijn nieuw team terug mee doen voor de eindzege van dit regelmatigheidscriterium.

De voorbije twee jaar werkte Jasper steeds een constant seizoen af met enkele mooie uitschieters. De West-Vlaming, actief als redder in het zwembad van Moorslede, hoopt in 2021door te groeien binnen de sprint- en kwarttriatlon. “Ook de regionale non drafting wedstrijden staan volgend seizoen alvast in zijn agenda ingepland”, klinkt het bij zijn nieuwe club.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.