https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Trialspektakel met wedstrijd komt naar industriezone Hille-Zuid

We zien de organisatie van KAMCE Torhout met links voorzitter Philippe Damiens, midden op de motor plaatselijke rijder Jitse Den Baes en vooraan op de fiets Kenzo Vanraepenbusch. (foto Nele)
Redactie KW

De organisatie KAMCE Torhout is zich aan het opwarmen voor de komst van hun sportief evenement. Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus vinden de trialwedstrijden plaats die meetellen voor het open kampioenschap West-Vlaanderen en het kampioenschap van Vlaanderen.

Het is de Koninklijke Auto Motor Club Eendracht Torhout (KAMCE) die de trialwedstrijden inricht. Het startschot van een reeks wedstrijden wordt op de Hille gegeven tijdens de tweedaagse trialwedstrijd. “Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus vindt de trial met competitiewedstrijden plaats”, vertelt voorzitter Philippe Damiens. “Op zaterdag en zondag rijdt men voor deelname aan het open kampioenschap West-Vlaanderen en op zondag is dit voor het kampioenschap van Vlaanderen. Het gaat om een behendigheidswedstrijd met punten. De piloten volgen het parcours met hindernissen en mogen de grond met hun voeten niet raken. Ze moeten dus over een goed evenwichtsgevoel beschikken. Er worden vier rondes gereden die bestaan uit 8 proeven en 32 zones. Wanneer de voet aan de grond komt, krijgt de piloot een strafpunt. De deelnemer met de minste strafpunten wint.”

Fietstrial demo

“We verwachten een 80-tal piloten en dit binnen verschillende leeftijdsgroepen. Deze groepen zijn onverdeeld in 7 klassen. Het terrein van grondwerken Jacobs L&M op de industriezone op Hille-Zuid 14 is perfect om zo’n trialspektakel in te richten. Er is plaats genoeg om verschillende uitdagende parcours aan te leggen. De beste rijders komen graag af naar de Hille, maar ook de plaatselijke rijder Jitse Den Baes uit Zwevezele zal van de partij zijn. Om 11 uur start het evenement. Op het terrein zal een drankbar aanwezig zijn en er is de mogelijkheid om iets te eten. De inkom is gratis. De toeschouwers kunnen daarnaast genieten van een demo fietstrial met Belgisch kampioen Kenzo Vanraepenbusch.” (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.