Trainingsmakkers lopen eigen marathon als uitdaging tijdens corona

Matthias Deslee, Dante Struyve en Thomas Van Esbroeck. (foto ELD)
Redactie KW

Trainingsmakkers Matthias Deslee (Wevelgem), Dante Struyve (Bavikhove) en Thomas Van Esbroeck (Kuurne) liepen zopas hun Marathon 4’59”. Door het wegvallen van voorjaarsmarathons was dit hun challenge geworden. Doel: onder de magische drie uur over de eindstreep lopen.

Het grote doel voor Matthias Deslee, Dante Struyve en Thomas Van Esbroeck dit jaar was de marathon van Gent eind maart, maar corona gooide roet in het eten. Daardoor gingen de atleten van het Aqua Protect 3 Team op zoek naar een evenwaardige challenge. Dat werd de Marathon 4’59”.

“Omdat al onze wintertrainingen dreigden voor niets geweest te zijn, wilden we op de langste dag van het jaar deze uitdaging aangaan”, vertelt Thomas Van Esbroeck (43) uit Kuurne. “Die viel op vrijdag, maar door de hitte besloten we wijselijk om die naar zondag te verplaatsen. Een goede beslissing, zo bleek. Ik verpulverde mijn persoonlijk record van 3u.06′ naar 2u.57’03”. Uiteraard kan ik niet anders dan hiermee tevreden zijn.”

Opboksen tegen wind

“Deze prestatie kwam tot stand dankzij het tempowerk van Steven Cossement, Michael Vannieuwenhuyze en Bart Decaevel. Zonder dit drietal was dit niet mogelijk geweest. We gingen van start aan Batoo Wakeboard Club in Kuurne omstreeks 8.15 uur. We zetten onze onderneming verder langs de Leie met Ooigem als keerpunt.”

“We namen een stevige start en tot kilometer 35 bleven we samen. Dan was het ieder voor zich en was het opboksen tegen de wind. Gelukkig bleef ik een goed tempo ontwikkelen. Voor de gelegenheid ontwierp ik ook de medailles en een toepasselijke coronasleutel. Het volgende doel zou de marathon in Antwerpen op 12 september moeten zijn”, aldus Thomas.

Kilometer 30

Ook Matthias Deslee (40) snelde naar een nieuwe besttijd. Met zijn 2u.56’53” deed de Wevelgemnaar één minuut beter dan acht jaar geleden tijdens de marathon Nieuwpoort-Ieper. “Voor mij is kilometer 30 altijd een gevaarlijk punt”, vertelt Matthias.

“Toch was ik nog redelijk fris bij de passage en kon ik mij doorzetten. De laatste zeven kilometer met een stevige wind was zwaar, maar het was voldoende om af te klokken op een nieuwe besttijd aan De Banmolens. Dit blijft natuurlijk training, maar toch is dit een mooie referentie. De volgende doelen zijn Antwerpen en Valencia op 6 december.”

Onder 2u.45′ ultieme doel

Dante Struyve (26) uit Bavikhove beschikte over de snelste benen. Met zijn 2u.53’42” bleef hij amper één minuut boven zijn record die hij tijdens Nieuwpoort-Ieper liep. “De eerste 35 kilometer ging ik eerlijkheidshalve niet voluit”, zegt Dante.

“Vanaf dan werd de gashendel opengezet en kon ik nog mijn kilometertjes rond de 3’50” afhaspelen, ondanks de enorme wind. Met Thierry Van Eeckhout aan mijn zijde op de fiets ging ik dus naar een mooie tijd. Maar een chrono van 2u.48′ moet mogelijk zijn geweest. Voor mij staat de marathon van Frankfurt eind oktober nu met rood aangestipt in mijn agenda. Een tijd van onder de 2u.45′ is dan ook het ultieme doel.” (EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier