Trainer fier op gouden duo Colpaert-Vyvey

Trainer Jeroen Neus met zijn twee Europese kampioenen: Marlon Colpaert en Tybo Vovey. © FRO
Redactie KW

Het duo Maron Colpaert-Tybo Vivey (KRNSO-Brugse RK) heeft zondag in Duisburg de Europese titel dubbeltwee U23 veroverd. Voor België en de Koninklijke Roei en Nautische Sport Oostende is deze Europese titel een primeur. Voor trainer Jeroen Neus is het een reden om bijzonder fier en gelukkig te zijn.

“Tijdens de lockdown en de voorbije weken hebben de jongens formidabele inspanningen geleverd op fysisch en technisch vlak”, legt Neus uit. “Er werd niets aan het toeval overgelaten. Het gewicht moest op punt staan. Al onze inspanningen werden beloond. Mentaal was het een zware periode, bijna een jaar zonder wedstrijden en zonder stages. Toch moest er twaalf keer per week getraind worden. De puzzel viel netjes in elkaar en het was een fantastisch gevoel om de jongens als winnaar te zien finishen in de finale.

De Europese titel biedt voorlopig geen garanties. Tybo (20) neemt op 11 en 12 oktober solo deel aan het EK seniores A, lichte skiff. Omtrent een verdere toekomst wil ik me nog niet uitspreken. Beide atleten zijn nog U23 en we moeten samen met de bond overleggen wat mogelijk is. Blijven werken, in combinatie met de studies aan de universiteit, is de boodschap. Beide jongens hebben nog groeimogelijkheden, individueel en in duo, en ze koesteren de ambitie om nog lang samen door te gaan.”

Geen Olympische Spelen mogelijk

De Olympische Spelen blijft de droom van atleten en trainer. “Na Tokio valt het nummer dubbeltwee U23 voor lichtgewichten weg en wordt vervangen door het spectaculaire nummer beach-sprint-rowing”, vervolgt Jeroen Neus. “Dat zorgt voor een moeilijke situatie. België beschikt met de tandem Brys-Van Zandweghe over een team, dat al Olympisch geselecteerd is. Het WK kan een waardig alternatief worden en de vraag is of Tokio wel zal doorgaan. Er kan nog van alles mislopen. Wij bekijken alles stap voor stap, blijven keihard werken tijdens de winter en in maart-april 2021 staan er weer trials voor singles en dubbels, hopelijk even succesvol als nu. Ik vind het fantastisch dat we die eerste Europese titel binnen gehaald hebben voor België en voor KRNSO.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier