Tommy Kinders en Charline Vanneste winnen 22ste Wembleyloop in Heule

Redactie KW

De organisatoren van de Wembleyloop in Heule mochten dinsdagnamiddag een recordaantal van 390 deelnemers verwelkomen.

De zege op de 10 kilometer ging naar Tommy Kinders. Tommy, Tom Vanslambrouck en Alexander Eggerick hielden elkaar tot halfweg gezelschap. Tommy Kinders uit Sint-Niklaas koos dan het hazenpad. Eggerick uit Pittem loste als eerste, even later was het de beurt aan Vanslambrouck uit Zerkegem. Kinders won afgetekend in 33’09. Vanslambrouck werd tweede in 33’40 en Eggerick vervolledigde de top drie in 34’17.

Bij de dames demonstreerde Charline Vanneste van begin tot einde. De atlete van AVMO woonachtig in Meulebeke overschreed de finish na 37’10. Anneleen Vande Riviere werd op ruim twee minuten tweede in 39’35. Melissa Nobus werd derde in 40’28.

Bij de dames demonstreerde Charline Vanneste van begin tot einde.
Bij de dames demonstreerde Charline Vanneste van begin tot einde.© ELD

Op de 5,4 kilometer bij de heren was Waregemnaar Christophe Colpaert de snelste in een langgerekte spurt. Zijn tijd 16’55 was vijf seconden sneller dan Florens Marciau uit Kortrijk. Daan Dhondt uit Kruishoutem mocht met een chrono van 17’08 mee het podium op.

De ladies run over 5,4 km was een kolfje naar de hand van Hilde Vanhessche. De atlete uit Oudenaarde had met een tijd van 20’49 dertien seconden voorsprong op Eveline Deblauwe uit Bissegem. Opvallend was de derde plaats voor de amper negenjarige Shanaya Schollaert uit Blankenberge. Het atleetje van Olympic Brugge finishte na 21’32.

(ELD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.