Tomas Debevere wint Tussen2Feestenloop in Knokke-Heist

Tomas Debevere. © AC
Redactie KW

De wedstrijd, traditiegetrouw tussen Kerstdag en Nieuwjaar, werd voor de twaalfde keer georganiseerd door de personeelsraad van de brandweer Knokke-Heist.

De Tussen2Feestenloop is een sportieve, uitdagende loop langs een uniek parcours in het hartje van Knokke-Heist. Er verschenen circa 680 lopers aan de start. Zij konden kiezen uit 6 km of 10 km.

Op de lange afstand stond er geen maat op favoriet Tomas Debevere. De Bruggeling domineerde de wedstrijd en finishte in 32’17” en had bijna twee minuten voorsprong op zijn stadsgenoot Tobias Valcke uit Brugge. Een andere streekgenoot en triatleet Michiel Paermentier werd derde in 34’08”. Dries Leys ook al uit Brugge werd vierde, Mathieu Willems als eerste inwoner van Knokke-Heist legde beslag op de vijfde plaats.

Bij de dames kwam Roossie Van Der Jeught (Maldegem) als eerste over de finish in 42’38”. De Brugse Sarah Maes werd tweede, Annelies Cartreul uit Zedelgem derde.

Op de korte afstand liep vooral Triatlon Brugge Team zich in de kijker. Quinten Dewaele, afkomstig uit Knokke-Heist, won op een vertrouwd parcours de 6 km en had bijna twee minuten voorsprong op zijn clubgenoot Xander Marclé uit Brugge. Thomas De Baene (Knokke-Heist) finishte als derde. Pauline De Groof uit Duinbergen won de 6 km bij de dames voor Gina De Boeck (Brugge) en Julie Lagaert (Vrasene).

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier