Tomas Debever en Josphine Rondelée winnen Permekeloop in Jabbeke

© GD
Redactie KW

Er stonden slechts 370 atleten aan de start op en rond het Vrijetijdscentrum in Jabbeke voor de 27ste Permekeloop. Een grote honderd kozen voor de 5 kilometer, ook wel de Star-To-Run wedstrijd genoemd. De eigenlijke Permekeloop over 10 kilometer verwelkomde 260 atleten.

Op de 5 kilometer stond er geen maat op Wout Louagie, die ruim won voor Joshi Ackx die in een sprintje Willem Renders afhield. Bij de dames won de piepjonge Nienke Dewitte voor Fleur Gevaert. Derde werd op een boogscheut Marie Van Acker.

Op de 10 kilometer stond bij de heren Tomas Debever, de derde van Dwars door Brugge aan de start, en bij de dames Josphine Rondelée, de winnares van diezelfde wedstrijd. Van in het begin ging Debever aan de haal en bouwde een ruime voorsprong uit op een achtervolgend trio. Debever won net onder het half uur in een nieuw wedstrijdrecord voor Wim Darthet en Xander Marclé. Ook bij de dames maakte Josephine Rondelée haar favorietenstatus waar. Ze won met een straatlengte voor op Sabine Dejaeghere in een tijd van 32 minuten. Derde werd Hilde Hindryckx.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier