Tom Boonen verliest polepositie 24 uren van Zolder aan Oostendse Thiersbroers

Het team van Tom Boonen is de favoriet om 'Zolder' naar zich toe te schuiven. © belga
Redactie KW

Om 16 uur vanmiddag ging de 24 uren van Zolder van start. Deldische Racing heeft Tom Boonen als speerpunt, maar verloor alvast de polepositie aan de Oostendse broers Thiers.

Vanmiddag om 16 uur ging op het circuit van Zolder de 76ste editie van de 24 uren van start. Met de broers Thiers en Eric Qvick heeft Oostende twee blikvangers in koers. Veertig wagens strijden op het circuit voor eremetaal. De Norma M20 FC van Russell Racing toonde meteen ambitie door op indrukwekkende wijze de polepositie op te eisen. Piloot Gilles Magnus was de enige die onder de grens van 1’30” dook. Met 1’28” was hij meer dan twee seconden sneller dan hun grootste concurrent, nl de Norma van Deldische racing met oa Tom Boonen als speerpunt. Eric Qvick pakte met zijn Ford Marc car 2 de achtste tijd en start dus vanop rij vier.

Thiers momenteel op plaats zes

Ondertussen is de etmaalrace van start gegaan en na één uur wedstrijd zijn er weinig problemen te melden. Russell Racing met Hans Thiers aan het stuur zit momenteel op een veilige zesde stek. ” We kiezen zeker niet vanaf het begin voor de aanval”, luidt het. “Nee, we kijken rustig de kat uit de boom en bekijken wat de tegenstand van plan is. Als het nodig is zullen we anticiperen, zeker als we merken dat onze rechtstreekse tegenstand te ver zou uitlopen. Er staan nog 23 uren op de teller dus paniekeren is hier uit den boze“, aldus Frank Thiers. Qvick Motor sport ligt op de achtste plaats.

(JLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier