Toekomst stratenloop Geluwe blijft onzeker

Redactie KW

Met 25 edities op de teller gooien de organisatoren de handdoek en zijn er voorlopig geen opvolgers.

Na een oproep via de Facebookpagina ‘Dwars door Geluwe blijft bestaan’ vond vrijdagavond in de cafetaria van Ter Linde een infovergadering met het oog op de overname van het evenement plaats. Er waren helaas maar zeven aanwezigen. De politici stuurden hun kat. Sommigen waren op een nieuwjaarsreceptie. Volgende maand is er een laatste poging.

Stefan Nollet, voorzitter van de vzw Dwars door Geluwe, richtte eerder een Facebookgroep op om de stratenloop te redden. De organisatoren van Dwars door Geluwe vierden in oktober in de kermisvierende Gapersgemeente hun zilveren jubileum Er waren maar liefst 912 deelnemers aan de jeugdreeksen, jogging en prestatieloop.

“Het was mijn bedoeling geïnteresseerden samen te brengen”, zegt Stefan. “Ik ben niet verwonderd over de opkomst. We draaien op een werkbudget van 14.000 euro. Inbegrepen de geldprijzen, tombola en trofeeën. Een belangrijke sponsor is de Nationale Loterij. De grote en kleine sponsors zijn samen goed voor 5.000 euro. In het bezoeken van de sponsors kruipt veel tijd.”

Medewerkers

“Eén zaak is duidelijk : niemand van ons zevenkoppig bestuur doet verder”, benadrukt secretaris en drijvende kracht Roland Claeys. “De dag zelf kunnen we rekenen op 100 medewerkers. Een deel daarvan wil verder doen.” “Die mensen doen dat allemaal gratis”, benadrukt Stefan. “Ze krijgen een t-shirt, Gaperskoek en een paar drankjes.”

Toekomst stratenloop Geluwe blijft onzeker

Janus Theuwen groeide op in Wervik en woont in Geluwe. “Mijn vrouw en kinderen namen deel, ik vind Dwars door Geluwe een heel mooi concept”, zegt Janus. “Het zou spijtig zijn mocht het verloren gaan. Ik ben ontgoocheld dat we hier maar met zo weinig zijn. Ik wil helpen en sponsors zoeken, zonder tot het bestuur te behoren.”

Criterium

Kristof Vandamme en Peter Feys vertegenwoordigden Dwars door Wervik. “We zijn hier niet om Dwars door Geluwe over te nemen, verre van”, benadrukt Peter. “We zijn wel bereid te helpen.” Robin Schuermans uit Geluwe nam vorig jaar aan de stratenloop deel en heeft in bijberoep een evenementenbureau. “Het gaat om een hoog aangeschreven stratenloop”, benadrukt hij. “Komt er dit jaar geen nieuwe editie, dan zeker volgend jaar en eventueel onder een andere naam.”

Nieuwe poging

Een andere mogelijkheid is dat Dwars door Geluwe wordt opgenomen in een criterium van andere stratenkopen. “Dat zou geen slecht idee zijn”, oordeelt Stefan Nollet. “Een criterium met Dwars door Geluwe, Dwars door Wervik en eventueel nog andere stratenlopen.

Vrijdag 10 februari is er een nieuwe poging en zullen ondertussen nog enkele extra mensen worden aangesproken. Er worden vooral ‘trekkers’ in de organisatie gezocht. De volgende editie zou plaatsvinden op zaterdag 7 oktober en hopelijk is 7 in dit geval echt een geluksgetal.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.