Titelverdedigster Nicky Degrendele gediskwalificeerd in halve finale

De halve finales en finale worden later op de dag afgewerkt. © BELGA
Redactie KW

Nicky Degrendele had zich op het WK baanwielrennen in Pruszkow geplaatst voor de halve finales in de keirin. De West-Vlaamse verdedigde in Polen haar titel van vorig jaar in Apeldoorn, maar werd na afloop van de halve finale gediskwalificeerd.

In de eerste ronde eindigde Degrendele in haar reeks als tweede (op vijf) na de Nederlandse Shanne Braspennincx. Daardoor plaatste ze zich rechtstreeks voor de kwartfinales. Daarin volstond een derde plek (op zes) om de halve finales te halen.

In de troostfinale werd ze vierde, daarmee is ze tiende in de eindafrekening.

Donderdag werd Degrendele uitgeschakeld in de zestiende finales van de sprint.

“Ik was me van niets bewust, daarom ook dat het zo hard aankomt”, aldus een geëmotioneerde Degrendele. “We hebben de beelden opnieuw bekeken en zelf hebben we niets kunnen zien, maar als ze die beslissing maken, dan moet je er mee leren leven”, liet Degrendele weten aan Sporza. “Het is een zure manier om het seizoen mee af te sluiten, maar ik zal me er de komende dagen proberen over te zetten en de focus te leggen op het volgende WK en de Spelen in 2020.”

Degrendele kwam haar diskwalificatie slechts 5 minuten voor de finale te weten en reed nadien een teleurstellende kleine finale. “Op dat moment is het zeer moeilijk om die gedachten om te zetten, zeker als je maar 5 minuten tijd krijgt. Ik voelde me na mijn eerste heat zeer goed en had de benen waar ik sinds het begin van het seizoen naar op zoek was, dat maakt het extra pijnlijk”, sloot de titelverdedigster af.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier