Titelverdediger Xavier Malisse wint openingswedstrijd Optima Open

Redactie KW

Hij versloeg de Zweedse Thomas Enqvist in twee sets (6-4 en 7-6(5)).

Beide spelers toonden aan het publiek dat ze nog steeds over een enorme dosis tennistalent beschikken en zorgden voor een mooi spektakel op de center court. Thomas Enqvist leverde sterk weerwerk tegen onze landgenoot maar moest uiteindelijk de duimen leggen tegen Malisse want deze laatste kwam duidelijk naar Knokke-Heist afgezakt om zijn titel te verdedigen.

Het gemengde dubbelspel van vandaag ging later dan gepland van start door de regen. Mansour Bahrami en Dominique Monami wonnen de match in een long set met 7-4 tegen Sabine Appelmans en Yannick Noah. Het laatste enkelspel van de dag tussen Henri Leconte en Thomas Muster gaat momenteel van start.

Extra plaatsen voor morgen

Tennisliefhebbers die de Amerikaanse Pete Sampras dit weekend aan het werk willen zien, kunnen zaterdag ter plaatse (vanaf 10 uur) de allerlaatste tickets voor zaterdag kopen. Voor zondag zijn er nog genummerde plaatsen beschikbaar ter plaatse en online op www.optimaopen.be (te bestellen tot 15 augustus voor 17 uur).

Op zaterdag 15 augustus treedt Pete Sampras aan op Optima Open voor de eerste match van de dag. Hij neemt het op tegen Thomas Enqvist waarna een dubbelspel volgt tussen de vier showmannen van het tornooi. Yannick Noah en Mansour Bahrami versus Henri Leconte en Pat Cash.

Xavier Malisse neemt morgen de laatste match voor zijn rekening. Hij speelt tegen de Oostenrijker Thomas Muster die voor de eerste keer deelneemt aan de Belgische manche van de ATP Champions Tour.