Titel voor de heren van Brugse BC

De kampioenen
Redactie KW

Brugse BC heeft na tien jaar opnieuw de ambitie om in de Liga actief te zijn. In die zin zette de eerste mannenploeg een mooie stap. Zij werden kampioen in tweede provinciale A.

Brugse BC H1 had vrijdagavond in de sporthal van het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries, als leider tegen eerste achtervolger DZ99 4H, aan een gelijkspel genoeg om de promotie te vieren. Na de dubbelspelen stond de thuisploeg 3-1 voor. De vierde herenploeg van de club uit Deerlijk gaf zich niet verloren en kwam tijdens de twee daaropvolgende enkelspelen op gelijke hoogte. De broers Frederik en Benedict Vanhoutte moesten het dan maar doen. De spanning was te snijden, vooral in het duel tussen de B-spelers Fredrik Vanhoutte en Robbe Vandenbroucke. De thuisspeler kwam in de eerste set achter, maar maakte het nadien af. Zijn broer zette even later de kers op de taart. Brugse BC won met 5-3 en speelt volgend seizoen in de hoogste provinciale afdeling. “De eerste dubbel verloren we zeer nipt. Het kon toen al 4-0 zijn. Wellicht speelde de stress ons parten”, zegt Iben Buyse. “Door niet echt over de titel te praten, heb ik de druk binnen de ploeg wat afgehouden. Tot nu toe hebben we nog geen enkele ontmoeting verloren. We vormen binnen deze mix van jonge met meer ervaren spelers een goed team.” Ook de eerste damesploeg van Brugse BC maakt kans om naar eerste provinciale te promoveren.

Foto: Brecht Kimpe, Glenn Dumon, Iben Buyse, Robin Dumon, Toon Van Parys, Frederik en Benedict Vanhoutte en Henk Vanhoutte. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.