Tim Calliauw uit Sint-Kruis wil in optimale conditie aan Dwars door Brugge deelnemen

Tim Calliauw. (foto ACR)
Redactie KW

“Ik zou ook graag mijn persoonlijk record van 31’50” op de 10 km verbeteren en in het najaar wil ik mijn persoonlijke besttijd op de halve marathon scherper stellen of onder 1u10′ gaan”, zegt Tim die pas drie jaar aan het lopen is.

Tim Calliauw liep in 2019 de marathon van Rotterdam in 2u29’19”. “Ik heb in die periode strikt op mijn voeding gelet. Het zijn twee, drie maanden dat je daarnaartoe leeft.”

“Rotterdam was mijn derde marathon, mijn eerste liep ik tien jaar geleden, zonder voorbereiding in 3u12′. Mijn tweede was de eerste marathon in Brugge, rond de 3 uur. Mijn besttijd kan beter, maar het aantal trainingsuren moet dan in blokken omhoog. Met een druk gezinsleven en een drukke job ligt dat wat moeilijk.”

Tim Calliauw heeft tot zijn studententijd altijd gevoetbald, bij Cercle Brugge en Excelsior Zedelgem. Daarna ging zijn vrije tijd naar mountainbiken en zo’n drie jaar geleden begon hij met lopen.

Ik heb geen schema’s, heb geen trainer en ik ben nog maar een jaar bij een club aangesloten, bij Beverhout AC. Ik merkte dat ik op mijn eigen tempo wel vooruitgang maakte. Gezien mijn aantal wekelijkse trainingsuren heb ik ondertussen een niveau waar ik toch wat kan uithalen”, vertelt de 36-jarige atleet uit Sint-Kruis die beroepshalve actief is als Industrial Engineering Manager bij IG Watteeuw in Oostkamp.

‘s morgens om vijf uur

Tim traint viermaal per week, waarvan twee, drie keer ‘s morgens om vijf uur, waar je sowieso niet veel aan volume of intensiteit kan trainen.

“Ik moet soms nog terugdenken aan mijn leerkracht LO in het vierde middelbaar, mijnheer Dewachter in het VTI. Op een bepaald moment raadde hij mij aan met voetballen te stoppen en voor atletiek te kiezen. Ik was 16 jaar en achteraf gezien had hij misschien wel gelijk. Hij zag dat ik toch enige aanleg had om te lopen.”

Tim is daar nu vrij intensief mee bezig en op zoek naar wat hem het beste ligt: een korte of lange afstand, een veldloop of straatlopen, 10 kilometer of langer, een trail aan de kust… Hij neemt zondag deel aan het PK veldlopen in Diksmuide.

“Ik hoop bij de masters voor het podium mee te doen. Ik heb weinig ervaring in het crossen. Maar het is een goede afwisseling, ik word er sterker van.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier