De Belgen, eindwinnaars van de Wereldbeker, startten in de eerste van drie reeksen. Ze eindigden daarin als tweede op zes duo's. De eerste twee stootten rechtstreeks door naar de halve finales, de anderen moeten herkansen.

Brys en Van Zandweghe klokten na 2.000 meter af in 6:24.53. Ze werden daarmee tweede op 1.45 van de Noren Kristoffer Brun en Are Strandli. Het Griekse duo Ninos Nikolaidis en Ioannis Marokos legde de Belgen nog het vuur aan de schenen voor de tweede plaats, maar bleek uiteindelijk 33 honderdsten trager. Zij moeten herkansen, net als de koppels uit Oostenrijk (vierde op 14.49), Zweden (vijfde op 17.80) en Rusland (zesde op 18.27).

De halve finales worden zaterdag (10u48 en 10u54) geroeid, de finales een dag later.

Eerder op de dag bereikten ook Pierre De Loof en Ruben Claeys (dubbeltwee) en Ruben Somers (lichte skiff) de halve finales in hun discipline.

(BELGA)

De Belgen, eindwinnaars van de Wereldbeker, startten in de eerste van drie reeksen. Ze eindigden daarin als tweede op zes duo's. De eerste twee stootten rechtstreeks door naar de halve finales, de anderen moeten herkansen.Brys en Van Zandweghe klokten na 2.000 meter af in 6:24.53. Ze werden daarmee tweede op 1.45 van de Noren Kristoffer Brun en Are Strandli. Het Griekse duo Ninos Nikolaidis en Ioannis Marokos legde de Belgen nog het vuur aan de schenen voor de tweede plaats, maar bleek uiteindelijk 33 honderdsten trager. Zij moeten herkansen, net als de koppels uit Oostenrijk (vierde op 14.49), Zweden (vijfde op 17.80) en Rusland (zesde op 18.27). De halve finales worden zaterdag (10u48 en 10u54) geroeid, de finales een dag later.Eerder op de dag bereikten ook Pierre De Loof en Ruben Claeys (dubbeltwee) en Ruben Somers (lichte skiff) de halve finales in hun discipline.(BELGA)