https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tientallen kinderen ontdekken vechtsporten op Schouwburgplein in Kortrijk

Zaterdag konden jongeren vanaf 6 jaar en volwassenen tijdens de tweede editie van de Vechtsportdag kennis maken met een scala aan vechtsporten. © Kurt De Schuytener
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zaterdag konden jongeren vanaf zes jaar en volwassenen tijdens de tweede editie van de Vechtsportdag kennis maken met een scala aan vechtsporten, een organisatie van Sportdienst Kortrijk.

De bezoekers konden er kennis maken met onder meer Aikido, boks, Brazilian Jiu-Jitsu, judo, karate, kickboxing, Olympisch Schermen en taekwondo. Judoschool Kortrijk en Judoclub Yama Arashi Bavikhove werkten samen. “Enkele lesgevers tonen technieken en bewegingen aan nieuwelingen die willen kennis maken met de judosport”, zegt hoofdtrainer Donaat Vandeburie van Yama Arashi.

Vriendschappen smeden

“Een paar leden van onze club leren ook bij en tonen wat ze kunnen en kennen.” Een van de leden is Mats (11), die judo volgt sinds hij in het eerste leerjaar zat. Hij treedt aan bij de U13.

© Kurt De Schuytener

“Het is een leuke sport waar je leert verdedigen en aanvallen. Ik doe ook mee aan competitiewedstrijden. Ik doe dat zeer graag. Je maakt er ook vriendschappen, het is een hechte groep. We trainen drie maal in de week en doen ook cross-fit. Leuk is dat je zelf kan leren van de oudere leden en de jongere leden kan helpen om iets aan te leren”, vertelt Mats.

“Tijdens de corona konden we blijven trainen omdat onze trainer openluchtklassen gaf.”

(PVH/ foto-video KDS)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.