Tiende eindzege voor Stanley Verstraete in Zwevezele

De start van de Zijspannen. © Coghe
Redactie KW

De motorcrossers van de MCLB waren op 28 mei te gast te Zwevezele in een organisatie van Mc De Carbrateurs, het team rond Internationaal Torpjurn Van Hoe die zelf verstek moest geven door een werkongeval. Het spektakelstuk werd vooral geleverd door de Zijspannen en ook het duel Stanley Verstraete-Jean Carlo Buys bij de Nationalen sprak boekdelen.

De Zijspannen waren aan hun vijfde proef toe in het Belgisch kampioenschap en dat was te zien aan de opkomst. Met maar liefst 23 ‘karren’ achter het starthekken was de spanning en spektakel verzekerd. De Nederlanders Veldman-Van Den Bogaert schreven beide reeksen op hun naam, maar dat was zonder puntengewin als gastrijders. Dylan Boussy-Jens Mans (Koekelare) werden tweede in de eindstand A met de tweede en derde plaatsen en verbeteren daarmee hun stand in het kampioenschap op de naaste achtervolgers. Kennet Dierckens-Gianni Dhondt (Tielt-Wingene) mochten mee naar de hulde als derde in groep A na hun derde en tweede plaatsen. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) vielen net naast het dagpodium na hun dubbele vierde plaats. In de stand van het BK staan zij derde op 55 punten van Boussy, met Bert Soetaert-Dimitri Vandeursen (Oostrozebeke) die pas dubbel zesde werden op de tweede plek in het BK.

Bij de Zijspannen B waren de bloemen voor de broers Olivier en Gauthier Valcke (Oostrozebeke), die in beide reeksen beslag wisten te leggen op de zevende plaats als dubbele reekswinnaars groep B. In de stand van het BK lopen zij verder uit en tellen nu 22 punten voorsprong op Kelly Debruyne-Jitske De Soete (Poperinge-Wingene), die telkens vierde werden. De beste ereplaats B was voor Colleen Van Troys-Jurgen Huysentruyt (Meulebeke-Ruddervoorde), in beide reeksen als tweede B afgevlagd op de twaalfde plaats. Derde B’s werden het koppel Daen Valcke-Ines Delmotte uit Oostrozebeke, die ook derde staan in het kampioenschap op 42 punten van de leiders.

Tiende eindzege voor Stanley Verstraete

Spektakelboy Stanley Verstraete uit Zerkegem was in Zwevezele aan zijn tiende eindzege toe bij de Nationalen mx2. In de eerste reeks domineerde hij van start tot finish en liep steeds verder uit. In de tweede manche was het andere koek. Het werd een harde strijd om op te rukken naar de tweede plaats en er ontspon zich een gigantische strijd tegen Jean-Carlo Buys. Stanley kon de aansluiting bewerken, maar bij zijn eerste aanval in een korte bocht maakte hij kennis met het zand en kon herbeginnen. Stanley kwam terug in het spoor van Jean-Carlo, maar die begaf niet en won de tweede reeks in een vinnige eindspurt met een halve meter voorsprong.

Tim Vandriessche (Menen) werd eindwinnaar bij de Internationalen mx2. Hij liet iedereen achter zich in de eerste reeks en won zijn allereerste reeks bij de Internationalen gemengd. In de tweede manche was hij opnieuw goed mee in de kopgroep, maar na een rijfoutje werd het achtervolgen om alsnog als vijfde de finish te bereiken en winnaar te worden bij de Inters mx2. Junior Dcouter (Bredene-Werken) werd tweede in de eindstand bij de Internationalen mx1 met de derde plaats en vooral een prachtige reekszege in de slotmanche. Jaimy Deleersnijder (Zulte) werd derde met de tweede en derde plaatsen. Greg Demeulemeester (Kerkhove) won zaterdag beide reeksen bij de Pitbikes en werd zondag derde bij de Inters B met de derde en vierde plaatsen.

Jelle Maertens won beide reeksen voor eigen volk bij de VTR. Christian Dubaere (Otegem) werd derde bij de Nieuwelingen B met een vierde plaats en een reekszege. Julie Vandevelde (Desselgem) boekte dubbele reeks- en eindzege bij de Dames-Open. Sander Lauwers (Dentergem) behaalde ook al dubbele reeks- en eindzege bij de Nieuwelingen Open. Maikel Zutterman (Beernem) werd tweede bij de Experten. Emiel Soens (Zwevegem) was sterk bezig bij de Beloften mx2 met een derde en een vierde plaats en een derde stek in eindstand. Bert Bintein (Izegem) werd driedubbel tweede bij de Quads B. Damon Ingels (Maldegem) werd tweede bij de Juniors mx2 met een derde en een tweede plaats en Aaron Spruytte (Kortemark) eindigde als derde na een vierde en een derde plaats. Michael Coopman (Oostkamp) werd eindwinnaar bij de Juniors mx1 met een dubbele tweede plaats. Dylan Delagrense (Oostende) werd tweede bij de Nationalen mx1 met een derde en een tweede plaats.

(GuidoA.)

Volgende afspraak op 4 juni in het Pajottenland in Aspelare bij het Team Halve Gaze. Speciaal is het startgebeuren in alle reeksen met de ‘Lucky 7 Holeshot Award’. BK-proeven voor Nieuwelingen mx1 en Experten, Nieuwelingen mx2, Beloften, Juniors en Nationalen mx1 en Masters.