Tieltenaar Jan Petralia nationaal kampioen duatlon op de lange afstand

Redactie KW

Jan Petralia behaalt in een snikheet Almere zijn eerste nationale duatlontitel. Deborah Ghyselen uit Menen is bij de dames goed voor zilver.

In Almere werden zaterdag zowel de Nederlandse als de Belgische kampioenschappen duatlon over de lange afstand gehouden. Vorig jaar was de Nederlander Yennick Wolthuizen de Belgen nog de baas, dit keer waren de rollen omgekeerd en moest hij Jan Petralia laten voorgaan.

‘Jakke Petrol’ finishte na 10 kilometer lopen, 60 kilometer fietsen en nog eens 10 kilometer lopen in een tijd van 2u40’03”. Wolthuizen deed er ruim een minuut langer over. De Tieltenaar won de wedstrijd en pakte een jaar na het zilver achter Seppe Odeyn, zaterdag actief als triatleet in de Ironman van Lanzarote, nu de nationale titel op de lange afstand. Sander Heemeryck werd tweede Belg, Glen Laurens derde.

Bij de dames was het goud voor Joke Coysman. De Oost-Vlaamse van het Leie Triatlon Team Deinze finishte in 3u07’41”. Deborah Ghyselen uit Menen pakte alweer een zilveren medaille en het brons ging verrassend naar Natasja Daniels.

(ACR – foto Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.