Tielt niet langer organisator van VK judo, maar straks wel van BK

Tijdens de vlagwissel in aanwezigheid van de Tieltse burgemeester en zijn collega uit Beveren droeg Tielt de organisatie van het VK over. (foto WME)
Redactie KW

Op zaterdag 8 en zondag 9 februari vond in Tielt het Vlaams jeugdkampioenschap judo plaats. De voorbije jaren was Tielt maar liefst acht keer succesvol organisator van het VK, maar daar komt nu een einde aan. In 2022 zal in Tielt wel het BK plaatsvinden.

Met niet minder dan vijf wedstrijdtatami’s was sporthal De Ponte het hele weekend lang het schouwtoneel van jeugdig judotalent in volle actie. Ook de tribunes zaten weer lekker vol waardoor de sfeer optimaal was. Verschillende toppers kwamen in actie. Zowel gevestigde waarden als judoka’s die hier voor de eerste keer hun talent toonden.

Maar dit was voorlopig de laatste editie van de Vlaamse kampioenschappen in Tielt. Tijdens een plechtige overdrachtsceremonie bedankte burgemeester Luc Vannieuwenhuyze JC Tielt en de VJF voor de mooie en succesvolle organisatie van de afgelopen jaren en wenste de delegatie van Beveren die de fakkel overneemt veel succes. Het VK voor seniores zal bijgevolg in oktober in Beveren plaatsvinden.

Top van Belgische judo

Dat wil echter niet zeggen dat ze in Tielt de komende jaren op hun lauweren gaan rusten. Het judoverhaal voor Tielt stopt niet. In 2022 en 2023 zal de top van het Belgische judo naar de West-Vlaamse provinciestad afzakken voor het BK en het BK Mixed Teams. Wordt dus vervolgd!

Tijdens het VK van vorig weekend werden drie leeftijdscategorieën (U15, U18 en U21) per geslacht verdeeld over de twee dagen, wat zorgde voor een nokvol programma. Ilse Desutter van het plaatselijke JC Tielt behaalde zilver in de categorie meisjes U21 -78 kg. (WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier