Tibo Vyvey en Pierre De Loof naar halve finale op EK roeien

Na Niels Van Zandweghe plaatsten de twee andere Bruggelingen zich via de herkansingen voor de halve finale A/B.

Op het Europees kampioenschap roeien in Poznan, Polen, moest de amper 19-jarige Tibo Vyvey van de Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB) in skiff lichtgewicht, geen Olympisch nummer, bij de eerste drie eindigen in zijn herkansing. Hij slaagde knap in die opdracht waardoor hij zich kon verzekeren van een plaats bij de laatste twaalf. Tibo lag het grootste deel van de race in derde positie, maar kon in de laatste 500 meter nog naar de tweede plek sprinten. Hij finishte na Spanje in 7:00’79”.

Zeker van top 12

Pierre De Loof, ook al van KR Brugge, klokte samen met Ruben Claeys (KR Sport Gent) in hun eerste race tijdens hun heat de achtste besttijd en moesten tevens naar de herkansing. Ook de zware dubbeltwee deed daarin wat van hen verwacht werd. Ze roeiden heel de wedstrijd als tweede na Duitsland en kwamen ook in die volgorde over de meet. Claeys en De Loof finishten in 6:20’22” en zijn dus ook zeker van die top twaalf.

Eerder op de dag verzekerden ook Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) en Tim Brys (KR Club Gent) zich van de halve finales A/B in een lichte dubbeltwee, zij het rechtstreeks. (ACR)

Ruben Claeys en Pierre De Loof zijn zeker van een plaats bij de laatste twaalf. (GF)