Thuisrijder Nate Van Tatenhove wint motorcrosswedstrijd in Zwevezele

Nate Van Tatenhove in actie in Oostrozebeke. © Coghe
Redactie KW

VJMO en MCLB waren afgelopen weekend te gast in Zwevezele, met op zaterdag iets meer dan 100 jeugdrijders en op zondag een 300-tal piloten aan de start.

Twee dozijn beloften mx2 namen de start en zorgden voor spannende wedstrijden. Eentje daarvan was thuisrijder Nate Van Tatenhove. Hij was heel knap bezig en sloot beide reeksen af op de tweede plaats. Als eindwinnaar mocht hij op het hoogste schavotje met bloemen en de grote beker.

Wout Vandecappelle uit Oostrozebeke is het hele seizoen goed op dreef en bevestigde andermaal met een dubbele derde plek bij de beloften. Hij werd ook derde in de eindstand.

Gilles Gesquiere (Adinkerke) werd opnieuw dubbelwinnaar bij de nieuwelingen mx1. Vooral in zijn tweede reeks bevestigde hij zijn grote klasse met een sterke inhaalrace na een slechte start. Pas in de eindfase kwam hij aansluiten bij de kopgroep en nam hij nog iedereen te grazen.

Dieter Debaets (Harelbeke) mocht mee op het podium als tweede in de eindstand, hij kwam als derde over de finish in de eerste reeks en nam de leiding in de tweede manche. Pas in de slotronde moest hij het meesterschap aanvaarden van Gesquiere. Hij werd tweede op enkele meters.

Ook vrouwen leveren strijd

Julie Vandevelde (Desselgem) werd andermaal winnaar bij de dames-open, die samen rijden met de nieuwelingen open. Julie was in beide reeksen mee in de kopgroep en streed tegen de heren voor de reekszege. Ze kwam als vierde en vijfde onder de geblokte vlag, telkens als beste dame. Celien Dewulf (Jabbeke) werd derde bij de dames met de tweede en derde plaats. Jana Calus (Heestert) miste net het podium.

Karel Vanhaecke (Oostkamp) liet zich opmerken met de reekszege en de tweede plaats bij de juniors mx1 en eindzege.

Torpjurn Van Hoe uit Oeselgem, organisator van de cross in Zwevezele was knap bezig bij de internationalen. In beide reeksen finishte Torpie als derde na een mooie strijd. Hij mocht met de hulde genieten van zijn vele supporters als derde in de eindstand mw1. Stanley Verstraete (Zerkegem) werd driedubbel tweede bij de inters open B en Greg Vullers (Dentergem) werd driedubbel derde.

Op het bochtenrijk parcours was het zeer moeilijk om voorbij te steken voor de ‘karren’

Jurgen Wybo (Sint-Eloois-Winkel/Lichtervelde) werd als tweede internationaal mx2 afgevlagd in de eerste reeks. “Het liep van geen kant”, wist Woby na afloop. “In de slotmanche had ik een goede start en van start tot finish reed ik aan de leiding, goed voor een reekszege.” In de eindafrekening moest hij vrede nemen met de tweede plek. Mattis Meersschout (Wingene) werd driedubbel derde bij de internationalen mx2.

Xavier Degeldere (Ingelmunster) heeft eindelijk zijn eerste podiumplaats beet dit seizoen bij de nieuwelingen B. De poulain van MEOR legde beslag op de zesde en vierde plaats, goed voor de derde plaats in de eindstand.

Vierwielers strijden voor de punten in het BK

Sunny Desintebin uit Zonnebeke moest vrede nemen met de vierde en derde plaats, telkens na een minder goede start en een keiharde strijd om op te rukken. In de eindstand moest hij deze keer vrede nemen met de derde plaats bij de quads A.

Bert Bintein (Izegem) mocht naar de hulde als tweede bij de quads B, de jongens plus dertigjarigen. Hij kwam als derde en reekswinnaar onder de geblokte vlag.

Volop strijd bij de zijspannen

Bert Soetaert – Eduard Soetaert (Oostrozebeke-Meulebeke) mochten na afloop op het hoogste schavotje als winnaars bij de zijspannen A. In beide reeksen namen zij de kopstart. De eerste reeks reden ze van start tot finish aan de leiding. In de tweede manche werden ze in de slotronde alsnog voorbijgegaan door huidig kampioen Dylan Boussy uit Koekelare, die in de eerste reeks uitviel op één ronde van het einde op weg naar de tweede plaats of reekszege.

Yens Delmotte – Tom Verbrugghe (Kachtem/Meulebeke) misten in beide reeksen ietwat hun start en moesten knokken om in de top vijf te komen. Op het bochtenrijk parcours was het zeer moeilijk om voorbij te steken voor de ‘karren’, zij moesten vrede nemen met een dubbele vierde plaats en derde in de eindstand groep A. De teams Soetaert en Delmotte, beide in de kleuren van team MEOR Marc Van Daele, staan na deze slag samen gelijk aan de leiding in de stand van het BK groep A.

Kenneth Dierckens – Gianni Dhondt (Tielt) werden tweede in groep A met de tweede en zesde plaats na twee knappe races en ook geen goede start.

Sven Siongers – Joey Valcke (Antwerpen/Oostrozebeke) werden de winnaars bij de zijspannen B. Ze legden beslag op de derde en vijfde plaatsen tussen de A-rijders, als reekswinnaar en tweede B.

Kelly en Niki Debruyne uit Poperinge, die nu in Oostrozebeke en Meulebeke wonen, mochten mee op het podium als tweede bij de zijspannen B. Zus en broer legden beslag op de vijfde en derde plaats, als tweede en reekswinnaar groep B.

Daen Valcke – Robbe De Veene (Oostrozebeke/Kachtem)legden beslag op een dubbele derde plaats in groep B. Ze kwamen als zesde en achtste onder de geblokte vlag na knappe races.

(GA)

Volgend weekend zijn de crossers te gast in het Oost-Vlaamse Aspelare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier