Thomas Deschamps uit Avelgem naar achtste finale in EK padel in Rome

Thomas Deschamps (links) en Ief Pollet zouden graag stunten tegen Spanje in de 1/8ste finale. © GF
Redactie KW

Op het EK padel in Rome heeft Avelgemnaar Thomas Deschamps na de eerste ook de tweede ronde vlot overleefd. Litouwen werd op een drafje over de knie gelegd: 6-1 en 6-4.

Deschamps en zijn dubbelpartner Ief Nolletwonnen in de eerste ronde vrij vlot van een Italiaans duo (7-6, 6-4). Deschamps kondigde in een reactie na de match al aan dat Litouwen, de volgende tegenstander van het Belgische tweetal, hen minder moeilijkheden zou bezorgen.

“En ik had gelijk met die voorspelling”, grijnst een opgetogen Deschamps. “De eerste set speelden we heel soepel en gecontroleerd, waardoor we de set makkelijk hebben kunnen binnenhalen. In de tweede set hadden we wat last van concentratieverlies, vooral omdat we meteen een break voorsprong hadden. Maar uiteindelijk was de zege wel heel vlot en verdiend.”

Reekshoofd Spanje

Woensdag wacht hoogstwaarschijnlijk Spanje, het eerste reekshoofd in Rome, in de 1/8e finale. “Zij moeten nog aan de bak in de tweede ronde, maar de algemene verwachting is wel dat Spanje onze tegenstander wordt, ja. We zullen hun wedstrijd bekijken en analyseren, zodat we hen woensdag met een doordacht plan het vuur aan de schenen kunnen leggen.”

“We hopen zo lang mogelijk op het veld te staan tegen Spanje, dat een van de titelfavorieten is, zodat we veel kunnen leren. Nu is alles immers bonus. Zelf vertrek ik donderdag, tenzij we stuntten in de 1/8e finale, naar Madrid. Daar zal ik me voorbereiden op het internationaal toernooi in Cordoba, dat zondag begint.”

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier