Thomas Deschamps haalt tweede ronde op EK Padel in rome

Op het EK padel in Rome heeft Avelgemnaar Thomas Deschamps met België vlotjes de eerste ronde overleefd. Deschamps en zijn dubbelpartner Ief Nollet wonnen in drie sets van het Italiaanse padelteam: 7-6, 6-4, 6-4.

Avelgemnaar Thomas Deschamps en zijn dubbelpartner Ief Nollet. © GF

“Het waren lange rally’s en telkens close games“, staat een opgewekte Deschamps ons even na de match te woord. “In de eerste set, bij 3-3, kunnen zij ons als eerste breken. Gelukkig hebben we op dat moment de kalmte bewaard en hebben we hen meteen een rebreak aangesmeerd. Op het beslissende moment – de tiebreak bij 6-6 – zag je wie mentaal het sterkst was: we wonnen vrij makkelijk met 7-2.”

“Dat mentale overwicht hebben we meegenomen naar set twee en drie. Telkens pakten we een vroege break, die we mooi uitserveerden. Of we de zege verwacht hadden? Niet echt, want al in de opwarming merkte ik de sterkte van de tegenstanders. Maar goed, misschien hadden wij als team wel een streepje voor op hen.

Spaans reekshoofd wacht in 1/8e finales

Deschamps en Nollet trekken dus met een goed gevoel naar de tweede ronde op dinsdag, waar Litouwen hen opwacht. “Die eerste horde is altijd het moeilijkst”, weet Deschamps. “Eenmaal we daar over zouden geraken, wisten we dat er veel kon. Alles wat er nu bij komt, is bonus. Ik denk trouwens dat we het Litouwse duo wel aankunnen. In de eerste ronde speelden ze op hetzelfde moment, op een veld naast ons. Veel hebben we dus nog niet van hen gezien, maar we hoorden dat ze niet hetzelfde niveau halen als Ief en ik, temeer omdat padel in Litouwen een heel kleine sport is.”

Na Litouwen wacht mogelijks een klepper van formaat in de 1/8e finales. “Klopt. Als we Litouwen uitschakelen krijgen we het eerste reekshoofd op ons bord: de Spanjaarden. Voor het toernooi was ons doel dan ook om die wedstrijd te halen. We hebben dan niets te verliezen én we spelen op Center Court, een droom van een terrein!”

(JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.