Thierry Neuville met Hyundai i20 Coupé WRC in Ieper: “Heel fijn om hier te rijden voor onze fans”

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul wonnen vorig jaar in Ieper en zochten voor dit jaar een nieuwe uitdaging. © GF
Redactie KW

De eerste grote naam voor de Ypres Rally Masters is gekend. Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul, de vice-wereldkampioenen rally en winnaars van de Renties Ypres Rally 2018, komen aan de start met hun Hyundai i20 Coupé WRC, de wagen waarmee ze de kleuren van het Koreaanse merk verdedigen in het Wereldkampioenschap. Voor de eerste keer zal een WRC van de nieuwe generatie te zien zijn op Belgische klassementsproeven.

De lancering van de Ypres Rally Masters, een nieuwe wedstrijd voor youngtimers en de nieuwe generatie World Rally Cars, maakt deze deelname mogelijk. “Opnieuw de Renties Ypres Rally rijden met de R5, zoals vorig jaar, dat zou weinig nieuws gebracht hebben voor de fans. We hebben vorig jaar de wedstrijd gewonnen. Wat zouden we meer kunnen doen? Anderzijds willen we heel graag van de partij zijn in Ieper, want het is erg fijn om voor onze fans in eigen land te rijden. Het enthousiasme van onze supporters was vorig jaar in Ieper fantastisch. Daarom komen we opnieuw aan de start in Ieper, maar deze keer wel met de Hyundai i20 Coupé WRC.”

De viervoudige vice-wereldkampioen kijkt in al uit naar de passages op de smalle baantjes rond Ieper. “Vorig jaar hebben Nicolas en ik ons al afgevraagd hoe het zou zijn om op het Ieperse parcours met de WRC te rijden. Het parcours is heel specifiek, met diepe coupures, en ook erg snel. Het zal een uitdaging zijn om hard te gaan met onze Hyundai i20 Coupé WRC,” lacht Thierry. “We gaan misschien een stukje competitiegevoel missen omdat we niet strijden tegen de andere R5’s, maar zo kunnen we de fans extra vermaken. Voor mezelf is het in elk geval leerrijk om ook de Ieperse baantjes te temmen met de WRC. We gaan een hoog tempo rijden, zonder onnodige risico’s te nemen. Het wordt mooi voor de fans!”

Voor het eerst in België

De Hyundai i20 coupé WRC zal voor het eerst in actie komen in België.
De Hyundai i20 coupé WRC zal voor het eerst in actie komen in België.© GF

Superstage, organisator van de Renties Ypres Rally en van deze Ypres Rally Masters, is natuurlijk verheugd dat onze nationale trots opnieuw aan de start komt, bovendien met zijn officiële Hyundai i20 Coupé WRC die nog niet eerder in actie te zien was in ons land.

“De voorbije jaren hebben we gemerkt hoe populair Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul bij de Belgische rallyfans zijn. Het is een eer om hen aan de start van de eerste Ypres Rally Masters te verwelkomen. Ter herinnering: de Ypres Rally Masters is een nieuwe wedstrijd die verreden wordt over 12 verschillende klassementsproeven (5 vrijdag, 7 zaterdag), goed voor 143 km tegen de chrono,” vertelt Jan Huyghe, Marketing & Sales Director van Superstage. “De Hyundai i20 Coupé in actie zien op de bekende en uitdagende klassementsproeven van de Ypres Rally, daar kijkt elke rallyfan naar uit.”

Vorig jaar hebben Nicolas en ik ons al afgevraagd hoe het zou zijn om op het Ieperse parcours met de WRC te rijden

Ook bij Hyundai België is het enthousiasme groot, zo verklaart Olivier Sermeus, Managing Director Hyundai Belux: “We zijn er lang van uitgegaan dat Thierry en Nicolas niet aan de start zouden verschijnen van de editie 2019. Na twee opeenvolgende jaren met de i20 R5 te hebben gestart, en zeker na de winst van vorig jaar, zochten we een toegevoegde waarde om ook onze schouders te zetten onder deze editie. Het feit dat een tot de verbeelding sprekende wagen als de i20 WRC op Belgische bodem kan rijden mét onze Belgische helden, maakte het voor ons makkelijk om onze deelname te bevestigen.”

Met de komst van Thierry Neuville in de Ypres Rally Masters en de aanwezigheid van Mister Ypres Freddy Loix in de Renties Ypres Rally belooft het alvast een grandioos rallyfeest te worden van 27 tot 29 juni in Ieper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier