De komst van Thierry Neuville naar garage Gamme in Ieper lokte ongetwijfeld het meeste volk. De Oostkantonner is sinds maandag in de streek en werkte gisteren al een testdag af met zijn Hyundai i20 R5. Onze Belgische WK-ster maakte heel wat tijd voor de talrijke aanwezigen. Ook Yasmine Despeghel, die vorige week nog in onze rallykrant vertelde over haar idool, mocht met Neuville op de foto.

Tom Declercq uit Ieper mocht dinsdag zelfs plaatsnemen naast rallyrijder Thierry Neuville in de stoel van de copiloot voor een waanzinnige test met de Hyundai i20 R5 in de omgeving van Ieper. Thierry maakte maandag bij Sam De Bruyn, Heidi Van Tielen en Wim Oosterlinck in de ochtendshow van Qmusic bekend dat hij een cozitje veilde ten voordele van Rode Neuzen Dag 2018. Tom steunt de derde editie van Rode Neuzen Dag met 3.600 euro en was alvast blij dat hij mocht meerijden met Thierry.

"Ik ben hoofdarts van de Rally van Ieper", vertelt hij. "Al lang had ik graag eens meegereden in een rallywagen in mijn eigen streek, maar gezien ik steeds 'van dienst' ben tijdens de rally, lukte dat nog niet. In het dagelijkse leven ben ik anesthesist en urgentie-arts in het ziekenhuis in Ieper. Tijdens mijn dagtaak als spoedarts word ik regelmatig geconfronteerd met jongeren met psychische problemen en ik merk dus aan den lijve hoe schrijnend dit maatschappelijk probleem is. Vandaar mijn welgemeende bijdrage."

Vandaag gaat de rally-actie pas echt van start met de Historic-shakedown in Boezinge van 19 tot 22 uur.

(JDH/FV)