Terreurdreiging nu ook streep door rekening van West-Vlaamse rallyrijders

Redactie KW

De Noord-Franse Las Vegas Hoppeland Rally, met doortocht op de markt van Poperinge, gaat komend weekend niét door.

Woensdag liet de organisatie van de Noord-Franse Las Vegas Hoppeland Rally, een wedstrijd voor Historic-wagens met als centrum Godewaerdsvelde, weten dat ze genoodzaakt is om de vierde editie van de wedstrijd komende zaterdag te annuleren.

De annulatie is het gevolg van de terreurdreiging en het mobiliseren van de politie om die reden. Rechtstreekse aanslagen worden niet gevreesd, maar de Franse overheid heeft alle politiemensen nodig in de strijd tegen de terreur. Komend weekend mag er immers in Frankrijk normaal geen enkele activiteit op de openbare weg doorgaan.

De Hoppeland Rally weet altijd heel wat Belgen aan de start te brengen, gezien de rally net over de grens wordt verreden. Zo stonden dit jaar onder andere Paul Lietaer, Fredericq Delplace, Chris Debyser, Stefaan Prinzie, Tom Calcoen en Piet Declercq op de deelnemerslijst. Er was zelfs een klassementsproef op Vlaams grondgebied voorzien, in de buurt van Abele, en twee doortochten met regroup op de markt van Poperinge. Ook het regularity gedeelte en de ‘look-a-likes’ zien de seizoensafsluiter aan hun neus voorbijgaan.

(DT)