Team Ngabu failliet verklaard, kamp om Europese titel gaat wel door

Yves Ngabu verdedigt op 26 oktober voor de tweede keer zijn Europese titel EBU bij de cruiserweights in de Arena in hartje Londen tegen de Brit Lawrence Okolie.
Redactie KW

De bvba Team Ngabu is door de Ondernemingsrechtbank Gent, afdeling Kortrijk, failliet verklaard. Voor alle duidelijkheid, Yves Ngabu zelf is niet failliet. Hij verdedigt op 26 oktober voor de tweede keer zijn Europese titel EBU bij de cruiserweights in de Arena in hartje Londen tegen de Brit Lawrence Okolie.

Yves Ngabu verdedigde een eerste keer zijn Europese titel EBU bij de halfzwaargewichten op 16 februari van dit jaar in Schiervelde. De organisatie daarvan was in handen van Team Ngabu met manager Ian Redan uit Maaseik. De maanden na de meeting deden diverse geruchten de ronde dat heel wat boksers die in de ring stonden die avond niet betaald werden, wat door onze (betrouwbare) bron werd bevestigd. Die schulden zijn deels de oorzaak van het faillissement.

Over hoe de vork in de steel zit, wil zo goed als niemand van de vroegere entourage iets kwijt. Advocaat Tom Noyez is sinds mei van dit jaar geen raadsman meer van Yves en kan er verder niets over zeggen. Marketingman Youri Bultinck, die de marketing van de meeting en Team Ngabu deed, heeft eveneens geen contact meer sinds april van dit jaar. “Maar ik kan alvast zeggen dat ik betaald werd voor mijn diensten“, zegt Youri.

Ngabu zelf traint nog altijd in Sheffield in Engeland, maar zit nu bij het Londense management Wasserman, dat het Europees kampioenschap cruiserweights op zaterdag 26 oktober in Londen organiseert. Zijn tegenstander Lawrence Okolie bokste 13 profkampen die hij allemaal won, waaronder 10 met ko.

Vanuit Roeselare wordt een bus (of bussen) ingelegd. “De kamp zal pas kunnen plaatsgrijpen als de laatste juridische obstakels weggewerkt zijn, maar dat zal geen probleem zijn”, zegt curator Jonah Dekeyzer.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.