Team Bushido treedt op eigen vechtsportgala met zes leden aan: “The Hunter vs. The Wolf”

De leden van Team Bushido die aan het eigen vechtsportgala deelnemen: we herkennen v.l.n.r. Clyves Tjampens, Robin Van Marcke, Maarten Tjampens, Conan Saelens, Axana Depypere, Anton Toye en coach Michael Kongolo. © GH
Redactie KW

Zaterdag 9 december zijn de Porseleinhallen in Wevelgem het decor voor het Ultimate Contest, een boksgala georganiseerd door Team Bushido uit Bissegem. Er zijn partijen te zien in kickboks, Muay Thai, MMA en K1, met zowel binnen- als buitenlandse deelnemers. Michael Kongolo vaardigt zes atleten van zijn Team Bushido af. Voor Anton Toye wordt het zijn eerste deelname.

“Na een judoloopbaan van tien jaar maakte ik pas twee jaar geleden de overstap naar het kickboksen”, vertelt Anton Toye (22) uit Bissegem. “Ik was aan een nieuwe uitdaging toe en vind dit een heel complete sport. Volgens mij kan ik in kickboks wel iets bereiken. Wat ik uit mijn judoverleden in de ring kan gebruiken? Vooral mijn innerlijke rust, een typisch kenmerk uit het judo.”

In de beginnersklasse kampte Anton drie partijen. “En ik wist die alle drie te winnen. Ook de manier waarop ik zegevierde, stemt me tevreden. Het gebeurde met de nodige portie boksintelligentie. Het gala is tot nog toe zonder twijfel het grootste evenement in mijn jonge kickbokscarrière, maar ik ben er helemaal klaar voor. Ik zag mijn tegenstander ook al vechten en hij lijkt me een haalbare opponent. Michael en Conchita hebben me dankzij hun uitstekende begeleiding perfect klaargestoomd voor deze wedstrijd. De dag van de kamp zoek ik rust op en ga ik wandelen in Park Ter Walle in Menen”, besluit de turnleraar in het buitengewoon lager onderwijs in De Vlier in Geluwe.

De Porseleinhallen zijn bekend terrein voor Conan ‘The Hunter’ Saelens, die er vorig jaar de Europese titel behaalde in B-klasse. “Ik herinner me dat nog heel goed”, zegt de 28-jarige Moorselenaar. “Dat gevoel van euforie nadat ik voor eigen volk Europees kampioen in de B-klasse werd… Het was de kroon op het werk. Sinds ik in de A-klasse boks als prof, mag ik al aardige statistieken voorleggen. Van mijn vier profkampen won ik er drie, waarvan twee met knock-out. Ik ben vrij zeker dat ik na mijn harde trainingswerk van de afgelopen weken mijn tegenstander Shamil ‘The Wolf’ Uvaysov fysiek zal kunnen overklassen. The Hunter tegen The Wolf, mooier kan niet, toch?

Jongste

De Heulse Axana Depypere (13) is veruit de jongste van het gezelschap. Met haar kamp eerder dit jaar tegen de Nederlandse Kelsey Bernard om de wereldtitel (die ze nipt verloor, red.), maar vooral tal van zeges in andere nationale en internationale kampen is zij hét opkomend talent om in het oog te houden. “We hadden Kelsey uitgenodigd voor een rematch op het gala, maar ze komt niet. Ik denk dat ze niet durft“, aldus Axana. “Ik trainde gisteren voor het eerst met Delfine Persoon. Ik was vooral onder de indruk van de vele verschillende manieren van boksen die ze me aanleerde. Maar beter dan bij team Bushido kan ik onmogelijk zitten. Ik zou haar niet willen ruilen voor Michael of Conchita, ook al kijk ik enorm op naar Delfine.”

Ook Robin Van Marcke (26) en de broers Maarten (27) en Clyves Tjampens (29) uit Wevelgem nemen opnieuw deel aan het Ultimate Contest. Robin wil er zijn teleurstelling van vorig jaar weg boksen en ook Clyves is op revanche uit: “Ik ken mijn tegenstander, Belgisch kampioen Bilal Barkani. Eerder klopte hij mij al. Het wordt moeilijk, maar zeker haalbaar”, aldus Clyves ‘Iron Wall’ Tjampens. (GH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier