TC Vijverhof gaat voor aanleg van vier padelterreinen

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

De tennisclub uit Sijsele hoopt de nieuwe accommodatie komende zomer te openen.

Padel is de snelst groeiende sport in Vlaanderen, waar nu reeds in ruim 120 clubs de sport beoefend wordt, samen goed voor vierhonderd padelterreinen. Nu al staat vast dat er dit jaar heel wat nieuwe padelclubs en –terreinen zullen bijkomen. Een daarvan is TC Vijverhof.

De tennisclub langs de Antwerpse Heirweg onder leiding van Christos Baltogiannis en zijn zoon Yannis, die er reeds twee jaar fungeert als sportief verantwoordelijke, telt ongeveer vierhonderd tennisleden. De club blijft ambitieus en maakte nu bekend vier padelterreinen te willen aanleggen. Het project omvat vier terreinen en komt op een deel van de vijver naast de zomerbar. “Deze zullen beneden het huidige grondoppervlak gebouwd worden, wat een uniek ‘Arena’ gevoel zal creëren”, klinkt het bij de tennisclub. Men wacht nu op de nodige vergunningen zodat de werkzaamheden binnenkort kunnen starten. Als alles volgens plan verloopt wil men er komende zomer de ondertussen zeer populaire padelsport introduceren.

TC Vijverhof heeft op het domein van 13.000 vierkante meter een unieke en rustige ligging en onderging onder Christos Baltogiannis, nu bijna tien jaar geleden, een heuse metamorfose. Even later werden ook de binnenterreinen aangepakt en voorzien Plexipave Prestige of een middelsnel hardcourt, met een blauwe toplaag, net als in Melbourne Park, bekend van de Australian Open.

Naast de vier indoorterreinen telt de tennisclub ook vijf outdoorterreinen in gravel. Twee daarvan hebben internationale afmetingen. Daar komen straks als een uitbreiding vier velden om padel te beoefenen bij en wellicht ook een pak nieuwe leden.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.