TC Smash krijgt borgstelling van gemeentebestuur voor investering in 3 padelterreinen

© (Foto AVH)
© (Foto AVH)
Redactie KW

Op de gemeenteraad van donderdag 28 januari heeft het gemeentebestuur een borgstelling door de gemeente voor een lening van TC Smash goedgekeurd. De tennisvereniging zoekt centen voor een investering in 3 padelterreinen. Daarvoor moet de club geld lenen, maar de banken staan zo’n lening niet toe als er geen borgstelling is.

In totaal brengt de vereniging zelf zo’n 40.000 euro in. Daarnaast heeft het nog eens 70.000 euro nodig om de padelterreinen aan te leggen. De banken zijn niet bereid om die lening toe te staan, tenzij de gemeente een borgstelling geeft. De gemeentelijke waarborg werd gevraagd om padelterreinen aan te leggen op de gemeentelijke sportsite Den Akker, gronden die in het eigendom van het gemeentebestuur zijn. “Dat doen we niet zomaar, want ook als gemeente willen we zeker zijn van ons stuk”, vertelde schepen van sport Patricia Waerniers (CD&V). “We hebben de club grondig financieel doorgelicht en kwamen tot de constatatie dat zij financieel gezond zijn. We willen hen die borgstelling dus zeker gunnen.

Ook gemeenteraadslid voor N-VA Lode Vanneste ziet padel als een mooie aanvulling voor het sportaanbod in Beernem. “Alleen blijven we bij ons standpunt waar we ook eerder al op hamerden. Dat die padelterreinen naast Den Akker komen, zorgt voor extra kosten. Het voetbalterrein moet anders geschikt worden en ook de omheining en dergelijke moeten aangepast worden. Welke investering doen we zelf als gemeente, terwijl net TC Smash die padelterreinen zal aanleggen? Schepen Waerniers had meteen een antwoord klaar, want een financiële raming werd al onderzocht: “Afhankelijk van de ontwikkelingen in het dossier en de situatie van de werken, schatten we de kosten voor de gemeente tussen 10.000 en 15.000 euro.”

(AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.