TC Sint-Michiels is met ambitie zomerseizoen gestart

TC Sint-Michiels maakt zich op voor opnieuw een geslaagd dubbeltornooi. V.l.n.r.: voorzitter Henk De Vuyst in bijzijn van Raoul Vergouwen, Timothy Lootens, Wim De Groote, Hilde Vanschoor, Philip Cafmeyer, Yannick Baeyens.
Redactie KW

TC Sint-Michiels organiseert vanaf donderdag 10 mei traditiegetrouw het eerste dubbeltornooi in de streek. Met de steun van de nieuwe, gemotiveerde uitbaters belooft het alvast meer dan een geslaagde editie te worden.

Het dubbeltornooi heeft voor de 31ste keer plaats en zal door Timothy Lootens en Christel Vandenbroucke geleid worden. Henk De Vuyst, in zijn derde jaar als voorzitter, beschouwt het als dé voorjaarsklassieker. “De primavera van het dubbelcriterium in onze provincie”, opent hij. “Onze club is overigens een van de medestichters van het dubbelcriterium in West-Vlaanderen.”

Het was destijds zijn vader William De Vuyst die daar op aangestuurd heeft. De vele tennissers die aan het criterium deelnemen, willen Sint-Michiels niet missen en meteen de nodige punten pakken.

TCSM heeft met Philip Cafmeyer en Hilde Vanschoor nieuwe uitbaters. “Na een overgangsperiode van een jaar gaan zij er volledig voor. Ze hebben het etablissement heringericht en waar nodig aanpassingen gedaan. Het is zelfs een gezellige bistro. Ook tijdens het tornooi zullen er snacks of maaltijden geserveerd worden”, weet de voorzitter.

De dubbeltornooi start op donderdag 10 mei en eindigt op zaterdag 26 mei. Er zullen heel wat nevenactiviteiten gedaan worden, zoals een gintasting, ribbetjes-, scampi-avond en op 23 mei een Flupkes-avond waar de uitbater zijn hapjes zal presenteren. Het sluitingsfeest gaat gepaard met een barbecue en een optreden van Steam en muziek van DJ Peter. Er kan in de normale criteriumreeksen getennist worden. “We proberen er een totaal evenement van te maken. Naast onze vijf terreinen hebben we ook de samenwerking met onze vriendenclub Baccara, waar we naast Kinepolis twee extra terreinen kunnen gebruiken.”

TC Sint-Michiels ging dit seizoen in competitie met 20 interclubploegen, waarvan zeven bij de jeugd. Henk De Vuyst is actief bij de junior veteranen 35/2 tot 210 punten. “Het is een mooie reeks met derby’s tegen Azalea, Loppem en Ter Straeten of leuke ontmoetingen tot in de late uren”, lacht de voorzitter. “Verder zijn we tevreden dat we zes voorrondewedstrijden hebben, we hoeven niet per se door te gaan. Al is dat uiteraard graag meegenomen.”

Het feestcomité Plingzesse zorgt vele vrijdagavonden voor een racketavond met hapjes. Van 3 tot en met 12 augustus is er het enkeltornooi, van 6 tot en met 12 augustus een jeugdtornooi. “Sedert 2015 is er ook Tennisschool Sint-Michiels, waarin veel jongeren actief zijn, onder leiding van Bart Deblauwe. Hij en zijn team zorgen voor lessen en stages.” (ACR)