TC Rumbeke pakt terug uit met Essef dubbeltornooi: “Honger naar competitie is heel groot”

Gregory Hermans en Larissa Neyrinck met de kleine Geraud kijken uit naar het Essef dubbeltornooi en hebben nog heel wat andere plannen.© foto Jos
Gregory Hermans en Larissa Neyrinck met de kleine Geraud kijken uit naar het Essef dubbeltornooi en hebben nog heel wat andere plannen.© foto Jos
Redactie KW

Bij TC Rumbeke schroeven de leden hun trainingsritme op, want vanaf woensdag 9 juni is het terug voor ‘echt’. Dan organiseert de club het Essef dubbeltornooi, waarvoor zo’n 250 inschrijvingen worden verwacht. Gregory Hermans en Larissa Neyrinck kijken vol vertrouwen uit naar het tornooi.

“Op één maand na mocht er bij ons altijd getennist worden”, opent Gregory Hermans. “Alles gebeurde wel onder de strikte voorwaarden van de overheid. Nu die verder versoepelen, kregen we groen licht om ons tornooi te organiseren. De belangstelling is zeker niet min, want na enkele dagen waren er al bijna 100 inschrijvingen. Je voelt dat bij de tennissers de honger groot is om terug aan competitie te doen. Er zijn dit jaar enkele nieuwe reeksen, waardoor we toch zo’n 250 inschrijvingen verwachten. We werken niet met een poulesysteem, maar met directe uitschakeling. Daardoor groeit de spanning wel in de wedstrijden, zodat die wel eens kunnen eindigen in de vroege uurtjes, zelfs tijdens de week.”

Ook weer binnen tennissen

“Of het evident is om in coronatijden zo’n tornooi te organiseren? Zopas heb ik nog eens de laatste beslissingen van de overheid doorgenomen en de reglementen zijn niet echt anders dan nu”, pikt Larissa Neyrinck in. “Het wordt trouwens nog gemakkelijker organiseren, zeker qua uitbating van de horeca. Nu moeten de deuren nog toe om 22 uur, dan zal dat ook niet meer het geval zijn. Een ander voordeel is dat er vanaf dan ook terug binnen mag getennist worden. Bij een plotse regenbui kunnen we dan verhuizen naar de indoorhal, wat nu nog niet mogelijk is. We zien het dus best wel zitten om terug een tornooi te organiseren.”

Het koppel heeft ook gezonde ambities met de club. “Zo hebben we onze cafetaria omgedoopt tot Bar Rista”, aldus Larissa. “De uitbating gebeurt nog altijd met vrijwilligers, maar je zal er niet meer alleen terecht kunnen voor drank. Het is de bedoeling om ook maaltijden aan te bieden. Nu zijn we al gestart met tapasplanken – takeaway of voor op het terras – en het succes is navenant. Verder gaan we ook acties doen rond het EK voetbal en een volledige clubshop uitbouwen. Ook hechten we veel belang aan de uitstraling van de club via sociale media, waarop tot zeker eind dit jaar mooie acties lopen. De coronatijden hebben ons dus doen herbronnen en dat zal de komende tijd zeker merkbaar worden voor leden, maar ook voor niet-leden.”

Het Essef dubbeltornooi vindt plaats tussen 9 en 20 juni. (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.