TC Olympos opent deze winter twee padelterreinen

© PP
Redactie KW

Net zoals voor alle sportclubs was ook voor tennisclub Olympos de coronacrisis een bizarre periode. Het was heel stil op de club. Het bestuur bleef echter niet bij de pakken zitten en begon vanaf de eerste week met verfraaiingswerken en voorbereidingen voor post-coronatijden.

“Op donderdag 12 maart zaten we zoals zo vaak tijdens de après-tennis met nogal wat leden in ons clubhuis”, vertelt lesgever Dries Verhaeghe. ” We grapten nog ‘tot volgende maand’ en op vrijdag ging inderdaad alles op slot. “Meteen werden ook ons dubbeltornooi, de interclubcompetitie, de lessen voor volwassenen en alle jeugdsessies geannuleerd. Vanaf de eerste week lockdown stelden we via mail en sociale media leuke loop- en oefenschema’s op voor onze talrijke cursisten en leden al denk ik niet dat velen zich in het zweet gewerkt hebben.”

Enorme bedrijvigheid

“Intussen is alles opnieuw opgestart”, verduidelijkt Dries. ” Onze talrijke leden komen meer dan ooit naar de club. Vooral vroegere leden halen het racket opnieuw vanonder het stof. Net zoals bij andere tennisclubs boomt ook bij ons het aantal inschrijvingen. De zomerkampen voor de jeugd lopen zeer goed en het jeugd- en dubbeltornooi staan voor de deur. We zien de toekomst rooskleurig tegemoet. Onze douches en sanitair worden vernieuwd, de buitenbar lijkt een voltreffer en tegen oktober beschikken we normaliter over twee padelterreinen.”

Wie lid wil worden of denkt iets te kunnen betekenen voor de club neemt contact op met Dries Verhaeghe: 0471 87 58 16. (PPW)

TC Olympos Wervik

Gesticht: april 1965

Adres: Ten Brielensesteenweg 55A, 8940 Wervik

Telefoon: 056/31.22.90

Aantal volwassen leden: 351

Aantal jeugdleden: 161

Voorzitter: Raynaldo Wybaillie

Secretaris: Sofie Wybaillie

Tijdens de lockdown werd de club getroffen door het overlijden van Eliane Desmet, de moeder van Olympos, die samen met haar man Raynaldo Wybaillie aan de wieg stond van de bloeiende tennisvereniging. Ze leerde generaties jongeren de knepen van het tennis en was een icoon in de sport.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.