TC De Watertoren wordt geconfronteerd met een eivolle agenda

TC De Watertoren kijkt hoopvol naar het nakende winterseizoen. (foto PP)
Redactie KW

Net als alle andere tennisclubs zag ook TC De Watertoren alle voorjaarsactiviteiten afgelast. Begin april kenden ze een voorzichtige opstart. Het nakende enkel- en dubbeltornooi kondigt zich echter als heel druk aan.

“Uiteraard was de coronacrisis ook voor ons een heel slechte zaak”, opent voorzitter Nico Declercq. “Alle clubactiviteiten stonden ‘on hold’ en ook de interclub werd afgelast. Ons gesmaakt enkeltornooi (toch altijd goed voor 150 deelnemers, red.) werd geannuleerd. Na intern overleg hebben we besloten het wel te integreren tijdens ons dubbeltornooi dat plaatsvindt van 31 augustus tot en met 13 september. In totaal zullen er waarschijnlijk dertig procent minder deelnemers zijn omdat veel spelers aan verschillende reeksen in beide tornooien deelnamen en nu een keuze zullen moeten maken. Daar het enkel en dubbel nu samenvalt zal tornooileider Birgit Parmentier toch wel moeten puzzelen om alle wedstrijden in goede banen te kunnen leiden. Met haar ervaring kan dit echter geen probleem zijn. Gelukkig beschikken we ook over vier binnenterreinen die bij regenweer kunnen worden benut.” De club kijkt hoopvol naar het nakende winterseizoen. “De inschrijvingen voor de lessen komen op gang. We ervaren een zeker positief geloofbij onze talrijke jonge en minder jonge leden”, zegt Nico. “We beschikken gelukkig over een sterke jeugdwerking met 32 weken les van september tot juni. Ook de wintervakanties worden ingevuld met diverse kampen.”

TC De Watertoren

Opgericht in: april 2015

Contact: Noordstraat 50, 8930 Menen, 0497 50 37 77

Aantal leden: 250 volwassenen, 100 jeugdleden.

Bestuur: Voorzitter Nico Declerq en secretaris Tamara Kesteloot.

Het gesmaakte enkeltornooi werd eerder dit jaar geannuleerd. Het bestuur besliste om het alsnog te integreren tijdens het dubbeltornooi dat volgende maandag start. Het wordt puzzelen om alle wedstrijden op twee weken tijd een plaats te geven. Gelukkig beschikt de club over vier binnenterreinen bij regenweer.