TC De Mote pronkt met vernieuwde terreinen

De U15/4 van TC De Mote verloren de derby van TC Zedelgem met 1/2. V.l.n.r.: Rens Depoorter en Tibe Verhelst. © Foto Coghe
Redactie KW

Steven Verhelst, voorzitter van TC De Mote uit Koekelare is een tevreden man. Het interclubseizoen is begonnen, de zomer komt eraan en deze week worden drie vernieuwde buitenterreinen officieel ingehuldigd.

“Inderdaad, op maandag 30 april worden de drie vernieuwde buitenterreinen T1, T2 en T3 officieel ingehuldigd”, vertelt Steven Verhelst, die met enorm veel goesting uitkijkt naar komende maandag. “Een delegatie van het gemeentebestuur en het schepencollege zal dan de terreinen inwijden door een eerste opslag te geven.”

“Het heeft heel wat tijd in beslag genomen om die oudste terreinen, waarvan sommige betonnen platen hadden, om te vormen tot gravelterreinen. Ook de verlichting is gloednieuw. Er is nu ledverlichting. Dat mooie resultaat is er gekomen door een uitstekende samenwerking met de schepen van Sport en de aannemer.”

De Koekelaarse tennisvoorzitter is enorm lovend over hoe de vernieuwde terreinen tot stand kwamen. “Het is ook zo dat we tijdens de werken elke week een opvolgingsvergadering met de schepen van Sport en de werfleider hadden. Het ideale moment zaken bij te sturen en dat initiatief is wel uniek, denk ik. We zijn daarom het gemeentebestuur bijzonder erkentelijk voor deze inspanning.”

“Met het einde van de werken kan onze tennisclub nu beschikken over liefst zeven buitenterreinen en twee binnenvelden. Dat is nodig om onze meer dan 430 leden de kans te geven hun favoriete sport optimaal uit te oefenen. En ik mag wel stellen dat we hiermee toch wel tot een van de belangrijkste tennisclubs van West-Vlaanderen uitgegroeid zijn.”

“De investering komt dan wel van de gemeente, het onderhoud ervan moeten we zelf bekostigen. Daarom richten we dit seizoen een aantal tornooien met randactiviteiten in. Naast de vernieuwing van de tennisvelden hebben we nu ook een nieuw terras aan ons clublokaal. Het is nu bijna twee keer zo groot geworden. Voor het onderhoud kunnen we rekenen op Lionel Decaestecker. Een vrijwilliger die hier bijna de volledige dag aanwezig is. Er is wel altijd wat te doen met al die buitenterreinen.”

“Ik ben nu al elf jaar voorzitter van deze mooie tennisclub en dit is weer een verdere stap in de uitbouw ervan. Zo proberen we met onze bestuursploeg elk jaar iets te verbeteren. Onze club is geen elitaire club. Was het vroeger zo dat tennis een beetje de sport was van de elite, dan is dat hier bij ons zeker niet het geval. Van truckchauffeur tot verpleegster, van arbeider tot slager, iedereen mag bij ons komen tennissen. Het is hier een familiale club, waar iedereen, iedereen kent.”