TC De Koddaert plaatst zich voor nationale interclubfinale Heren 1

Na de halve finale een delegatie van de Heren 1 van TC De Koddaert met staande v.l.n.r. Jonas Merckx, Maxime Braeckman, Yannick Mertens, Niels Desein, Tim De Cock, clubtrainer Kristof Duyck en voorzitter Jean-Pierre Heynderick en zittend Dusan Lojda. © Foto JS
Johan Sabbe

In het allereerste seizoen waarin de Torhoutse tennisclub De Koddaert over een Heren 1-ploeg beschikt, stoot het team al meteen door naar de nationale interclubfinale. Zondag werd in de halve finale KTC Diest met 6-3 verslagen.

De interclubontmoetingen bestaan telkens uit zes enkelwedstrijden en drie dubbels. De topspelers van TC De Koddaert hadden weinig moeite om op de thuisaccommodatie in Wijnendale-Torhout de mannen uit Diest het nakijken te geven.

Zondag naar TC Bercuit voor de nationale finale

De nationale Heren 1-finale heeft op zondag 3 september tegen Tennis Club du Bercuit plaats in het dorpje Graven nabij Wavre in Waals-Brabant. TC Bercuit klopte in zijn halve finale de tennisclub van Luik – RTC Liège – met duidelijke 9-0 cijfers.

“Het is jammer dat we de finale zondag niet in eigen huis in Torhout kunnen spelen”, sakkert TC De Koddaert-voorzitter Jean-Pierre Heynderick. “Maar geen nood, we zullen een supportersbus inleggen. Daarvoor inschrijven, kan in ons clubhuis in Wijnendale.”

De halve finale werd door De Koddaert gewonnen dankzij sterke spelers zoals Jonas Merckx, Maxime Braeckman, Yannick Mertens, Niels Dessein en Dusan Lojda, maar het Heren 1-team bevat ook kleppers zoals Louis Cant, Eduardo Peralta-Tello, Xavier Malisse, Benjamin D’Hoe en Kimmer Coppejans.

Nooit eerder vertoond in West-Vlaanderen

In geen decennia – en wellicht zelfs nooit – is een West-Vlaamse tennisclub met een Heren 1-ploeg uitgekomen in de nationale competitie. Maar TC De Koddaert van voorzitter Jean-Pierre Heynderick bewijst sinds een aantal maanden dat het kan.

“We doen met de club heel hard ons best om iedereen aan zijn trekken te laten komen – van recreant tot jeugdspeler”, zegt hoofdtrainer Kristof Duyck. “Maar tegelijkertijd willen we aankloppen aan de deur van het selecte groepje Vlaamse topclubs. Grote namen als Malisse en Coppejans binnenhalen, is uitstekend voor de uitstraling van De Koddaert. Zonder voorzitter Jean-Pierre Heynderick zou dit nooit mogelijk zijn geweest.”

“Ik ben op de eerste plaats blij dat zoveel mensen bij ons van mooi tennis kunnen genieten”, reageert Jean-Pierre. “Ofwel als speler, ofwel als toeschouwer – het maakt niet uit. En dit op onze moderne outdoor accommodatie in Wijnendale of in onze indoorhal op de Torhoutse wijk De Goede Herder.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.