TC Brughia biedt nu ook padel aan

Padel beoefenen kan nu ook in TC Brughia in Sint-Kruis. Rechts initiatiefnemer Pieter Van Reeth. © ACR
Redactie KW

Padel is één van de snelst groeiende sporten in Vlaanderen. TC Brughia in Sint-Kruis beschikt nu ook over drie padelterreinen. Van 22 tot en met 24 juni vindt een feestelijk openingsweekend plaats. “We willen de structuur van onze tennisschool en -club in het padelverhaal verderzetten”, aldus Pieter Van Reeth.

Pieter Van Reeth, coach in de Brughia Tennis Academy, is gebeten door de nieuwe sport en nam het initiatief om op de site van TC Brughia langs de Boogschutterslaan in Sint-Kruis drie padelterreinen in te planten. Het is voor wie aan tennis of squash doet een heel leuke variatie. “Het is ook goed met tennis te combineren. Wat uiteindelijk het volleywerk zelfs voor een stuk verbetert, want dat wordt in padel verder ontwikkeld“, vindt Pieter. “Ik ben verzot geraakt op deze sport en vandaar dat het idee gegroeid is om ook bij Brughia padel te lanceren.”

Pieter Van Reeth is eigenaar van de padelterreinen. Hij huurt de grond van TC Brughia en zorgde zelf voor de financiering. “We starten met drie terreinen. Als het aanslaat, zijn er in de toekomst eventueel nog mogelijkheden om uit te breiden. Daarnaast is het de bedoeling om er een goede academie onder te zetten, zodat we naast de volwassenen ook de jeugd kunnen aanspreken. Iedereen is welkom, van Start to Padel tot gevorderden en hoger competitieniveau, zodat we het volledige pakket kunnen aanbieden.”

Verschillende formules

“Bij onze start gaan we tot vrijdag 22 juni enkel los verhuren. Vanaf ons openingsweekend komen we naar buiten met verschillende formules, zowel losse verhuur, lidmaatschap als beurtenkaarten zullen mogelijk zijn. Voor onze bestaande tennisleden doen we een mooie actie. Meer info volgt op ons openingsweekend.”

Er kunnen ook padellessen en -stages gevolgd worden. Pieter krijgt hierbij de steun van Dimitri D’Haese en Jan Van Kwikkelberghe als extra lesgevers. “Ik genoot een opleiding in Madrid en in juni volg ik er nog één van Tennis Vlaanderen, zodat ik in alles mee ben, alsook om te experimenteren. Nu beginnen ze vanaf zo’n tien jaar. In principe kunnen we dat mits wat aanpassingen aan de spelregels en het materiaal naar een vroegere leeftijd brengen”, eindigt Van Reeth.

Op 22, 23 en 24 juni organiseert Padel Brughia een feestelijk openingsweekend, met op vrijdag vanaf 20 uur een demowedstrijd met enkele hoog geklasseerde P1000-spelers uit ons land. Op zaterdag en zondag is er van 9 tot 16 uur een gratis try-out voor leden en niet-leden.

(ACR)