TC Bosterhout is klaar voor een topseizoen: “Starten ook met padelopleiding”

We zien v.l.n.r.: bestuursleden Veronique Ghys, Dimitri Ide, Ann-Sofie Brusselle, Jelle Belaen, Alexandre van Cleemput, Pascale Vaneenooghe, Bob Bierkens en Dries Vuylsteke samen met enkele jongeren van de tennisschool. (foto Luc)
We zien v.l.n.r.: bestuursleden Veronique Ghys, Dimitri Ide, Ann-Sofie Brusselle, Jelle Belaen, Alexandre van Cleemput, Pascale Vaneenooghe, Bob Bierkens en Dries Vuylsteke samen met enkele jongeren van de tennisschool. (foto Luc)
Redactie KW

Met 640 actieve leden mag TC Bosterhout zich de grootste sportfamilie noemen van Meulebeke. Ook padel is er aan een opmars bezig. Maar er is meer. Om zich te verzekeren van vers sportief bloed is er een sterk gefundeerde Tennisschool for Kids, die straks het gezelschap krijgt van een nieuwe padelopleiding.

Om dit alles in goede banen te leiden kan TC Bosterhout prat gaan op een dynamisch bestuur dat geen enkele uitdaging schuwt. “We mogen terecht fier zijn op onze bloeiende club”, opent voorzitter Dries Vuylsteke.

“We hebben nog nooit zoveel leden gehad als dit jaar dankzij de doordringende veranderingen aan onze infrastructuur en het steevast geloof van onze bestuursleden in eigen kunnen. De club werd hier op de site Vuylsteke opgericht in 1980. We startten met enkele buitenvelden voor tennis. Een jaar later werden ook binnenspeelvelden in gebruik genomen.”

De volledige site is eigendom van Frederik Vuylsteke. “Met onze vzw TC Bosterhout huren we de volledige buitenlocatie. Een viertal jaren geleden hebben we de buitensite een ware facelift gegeven. De speelvelden werden grondig aangepakt zodat er zelfs bij regenweer getennist kan worden.”

“Daarnaast werden buiten ook nog eens vier padelterreinen aangelegd en drie petanquepistes. Een investering die toch om en bij het half miljoen euro bedraagt. Het geheel werd gefinancierd door een win-win-lening van de leden. Dit alles bleef dus niet zonder gevolg: een stijgend aantal leden en een nog steeds toenemende interesse voor padel. Dat laatste is ongetwijfeld te danken aan deze coronatijd.”

Padelopleiding

“Om het peil van de spelers en vooral van onze jeugd hoog te houden, kunnen we een beroep doen op zo’n 35 trainers”, pikt Dimitri Ide, algemeen coördinator en administratieverantwoordelijke, in. “Bob Bierkens is onze A-trainer, hij ontfermt zich over alles wat het sporttechnisch vlak betreft.”

“Hij is de drijvend kracht achter onze Tennisschool for Kids. We tellen nu 180 leden in onze tennisschool en 15 trainers geven het beste van zichzelf om de jongeren een prima opleiding te bezorgen. Al onze trainers zijn gediplomeerd, zodat ze borg staan voor een kwalitatieve opleiding. In 2011 werd onze jongerenopleiding erkend als VTV Kids Tennisschool.”

“Ondertussen heb ik het padeltrainersdiploma ‘high performance’ behaald en hebben vier collega’s de cursussen ‘basic’ doorlopen. Dat betekent dat we nu ook van start gaan met een padelopleiding voor jongeren op woensdagnamiddag.”

“Binnenkort krijgt de club ook een nieuwe website met alle info betreffende tennis, padel en petanque”, zegt bestuurslid Jelle Belaen tot besluit. “Ook zullen er de verschillende abonnementen -met de smaakmaker ‘het abonnement op maat’- en opleidingen toegelicht worden. Vergeten we ook niet dat er hier op de site heel wat activiteiten doorgaan die verbonden zijn aan de sporttakken die we hier beoefenen, ik denk aan het tornooi voor thuisblijvers, camping Bosterhout, het aperitieftornooi, ons grootste indoor tennistornooi van Vlaanderen… Zeker redenen genoeg om even polshoogte te komen nemen.”

(LB)

Info: www.tcbosterhout.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier