TC Bosterhout bekoort met vier nieuwe padelvelden: “Heel laagdrempelige sport”

We zien achteraan v.l.n.r.: voorzitter Dries Vuylsteke, organisatorisch verantwoordelijke Dimitri Ide en hoofd trainersgezelschap Bob Bierckes. Vooraan v.l.n.r.: Boris, Mona, Renaud en Jasper. (foto Luc)
We zien achteraan v.l.n.r.: voorzitter Dries Vuylsteke, organisatorisch verantwoordelijke Dimitri Ide en hoofd trainersgezelschap Bob Bierckes. Vooraan v.l.n.r.: Boris, Mona, Renaud en Jasper. (foto Luc)
Redactie KW

Padel is meer dan ooit in. Deze sportdiscipline heeft in een mum van tijd ook onze streek veroverd. Padel kan je ruwweg omschrijven als een mix van tennis en squash waarbij er geen grote technische vaardigheden van de beoefenaars verwacht worden.

Niet verwonderlijk dus dat we vier gloednieuwe padel speelvelden terugvinden op de site van Tennisclub Bosterhout in de Pittemstraat in Meulebeke.

“Onze tennisclub werd opgericht halverwege de jaren 70”, opent Dries Vuylsteke (48), voorzitter van TC Bosterhout en ontwerper van de padelspeelvelden. “We speelden toen nog op de tennisvelden gelegen op het sport- en recreatiedomein Ter Borcht.”

“In 1980 werden er hier in de Pittemstraat vier speelvelden aangelegd in openlucht. Een goed jaar later kwamen er nog eens vier indoor speelvelden bij.”

Sportieve thuishaven

“Ondertussen is onze tennisclub uitgegroeid tot de sportieve thuishaven van zowel de recreatieve- als de competitiespelers. Jeugd en volwassenen komen hier volop aan hun trekken. In 2011 werden we erkend als VTV Kids Tennisschool. Dankzij de inzet van onze trainers kon een jeugdwerking op de rails gezet worden die tot ver buiten onze provinciegrenzen weerklank geniet.”

“Ondertussen hadden we ook een indoor squashterrein. Maar door de coronatoestand kan er niet gespeeld worden en zo kwamen we terecht bij het padelspel dat ideaal is om in openlucht te beoefenen. Bij het padel dubbelspel heb je een veldnodig dat 10×20 meter meet en omheind is met een doorzichtige wand van drie tot vier meter hoog.”

“In dit spel moet de bal over het net geslagen worden op de speelhelft van de tegenstander zonder dat de bal eerst een van de wanden raakt. De bal blijft in het spel als hij eerst de grond raakt en nadien een van de wanden. Er kan gespeeld worden op kunstgras, gravel of een all weather court . Onze speelvelden zijn zelfs bij lichte regenval nog bespeelbaar wat een enorm pluspunt betekent. Fairplay voert hier de bovenhand, want bij het padelspel komt er geen scheidsrechter aan te pas.”

Spel onder gelijken

“Momenteel telt TC Bosterhout 569 leden, maar dat aantal zal nu ongetwijfeld stijgen dankzij padel. Padel is heel laagdrempelig en kan gespeeld worden door verschillende groepen. We verwachten eveneens een ietwat ouder publiek, mensen die gestopt zijn met tennis en nu opnieuw geprikkeld worden door padel.”

“Het is een spel onder gelijken en hier zullen we ook de jeugd alle kansen tot ontplooiing bieden. De paasvakantie zal voor velen het ideaal moment zijn om van deze sporttak te proeven. Ondertussen hebben we ook nog gezorgd voor de aanleg van drie petanquepistes en een kinderspeeltuin. Hopelijk kunnen we in mei ook het cafetaria terug openen.”

Het inschrijfgeld voor een jaar tennis- of padelplezier bedraagt 225 euro, een zomerseizoenabonnement kost 160 euro. Inschrijven via www.tennisvlaanderen.be.

(LB)

Info: info@tcbosterhout.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.