https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

TC Bachten De Kupe verteert de coronacrisis al bij al behoorlijk vlot

Patrick Vanbecelaere is blij met de drukte op de tennisvelden. (foto MG)
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Op een lichte daling van het aantal leden na, vallen de gevolgen van de coronacrisis voor TC Bachten De Kupe al bij al mee. “Onze grootste zorg is om zo snel mogelijk alles weer op te kunnen starten”, klinkt het bij voorzitter Patrick Vanbecelaere.

“Na de lastige periode zonder tennis zijn we uiteraard blij dat er sinds een paar weken weer volop gespeeld wordt op onze velden. Van zodra er weer mocht getennist worden, was het meteen bijzonder druk”, weet voorzitter Patrick Vanbecelaere. “We pasten ons reservatiesysteem aan waardoor er enkel nog gereserveerd kan worden voor het enkelspel. We beschikken ook nog over een formule waarbij je per uur moet betalen, maar dat hebben we opgelost door die leden een bonus van 10 euro te geven. Zo kunnen ook zij al minstens vier keer komen tennissen. We geven dat als een compensatie voor de verloren maand april.”

Sinds vorige week zijn ook de lessen weer opgestart. “Aangezien we onder meer les geven aan jonge kinderen, vergt dat heel wat aanpassingen. Elk uur een nieuwe mand met ballen, heel wat ontsmettingsmiddel, aparte routes om te arriveren en weer naar huis te vertrekken, geen papa’s en mama’s die mogen blijven kijken, … Het is een hele organisatie, maar alles is deze week goed verlopen.”

“We hadden nooit eerder zoveel inschrijvingen voor de interclub”

Qua ledenaantal is het nog afwachten voor TC Bachten De Kupe. “We hebben veel lidmaatschappen die gelinkt zijn aan de lessen”, legt de 56-jarige zaakvoerder bij KBC verzekeringen Veurne uit. “Sinds 4 mei sluiten we elke dag nieuwe leden aan, met vorige week een piek doordat de lessen weer opgestart werden. Ik vermoed wel dat we minder leden zullen hebben dan vorig jaar, maar dat was een absoluut recordjaar met 450 leden. Een daling komt er sowieso, maar ik kan nog niet inschatten hoe groot die zal zijn. Het zal ook afhankelijk zijn van welke tornooien er al dan niet kunnen doorgaan.”

Het eigen tornooi zag TC Bachten De Kupe voorlopig nog niet in het water vallen. “Normaal gezien is het nu heel druk qua wedstrijden, met de interclub en andere tornooien. We hadden nog nooit zoveel inschrijvingen voor de interclub, dus we wachten nu op verdere info daaromtrent. Voor ons eigen groot tornooi, dat eind juli, begin augustus gepland staat, blijft het afwachten. We hopen nog steeds dat het kan doorgaan. Op voorwaarde dat tegen dan ook onze cafetaria open zal mogen, want zonder cafetaria kan je geen deftig tornooi organiseren. Ook douches en kleedkamers zullen tegen dan hopelijk open mogen.”

Compensatie

Financieel blijven de gevolgen voor de Veurnse tennisclub binnen de perken. “De kantine-uitbater staat op economische werkloosheid tot de cafetaria weer opengaat. Verder zijn al onze lesgevers zelfstandigen, bijklussers of vrijwilligers, dus ook daar zijn er contractueel geen verplichtingen en dus geen onverwachte kosten. De voorbije jaren hebben we bovendien goed gespaard, dus het financiële plaatje is zeker niet de grootste zorg. Onze grootste zorg is om zo snel mogelijk alles weer te kunnen opstarten.”

De voorzitter denkt verder nog aan een compensatie voor de leden. “De leden die een forfait betalen, krijgen volgend jaar 20 euro korting op het lidgeld. De andere leden kregen zoals gezegd 10 euro compensatie voor de maand april. Extra activiteiten? Dat zal afhankelijk zijn van wanneer de maatregelen verder worden versoepeld. Als de interclub heropgestart wordt, vrees ik echter dat er nog weinig ruimte op de kalender zal overblijven”, zegt Patrick, die al zo’n acht jaar voorzitter is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.