Ook Laurens Devos uit Malle werd geselecteerd. Beide tafeltennissers zijn regerend paralympisch en wereldkampioen in hun klasse. De Internationale Tafeltennisfederatie kende ons land twee nominatieve slots toe voor Florian Van Acker en Laurens Devos "en die werden door de Raad van Bestuur van het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) aanvaard op basis van het positieve advies van de selectiecommissie", verduidelijkte Olek Kazimirowski, de delegatieleider voor de Paralympische Spelen in Tokio.

Naast Van Acker en Devos is ook boccia-speler Francis Rombouts al zeker van een selectie voor Tokio, net als het nationale herenteam goalbal (voor blinden en slechtzienden). De 6 namen van dit team zullen pas kort voor de Spelen bekendgemaakt worden. Hetzelfde geldt voor de 4 ruiters die ons land mag afvaardigen naar Tokio. Het nationale team para-equestrian werd immers ook al geselecteerd voor de Spelen.

Het BPC publiceerde op de website ook de nieuwe versie van de selectiecriteria voor de Spelen. Die werden na het uitstel van de Spelen door de coronacrisis herbekeken. "We steunden het uitstel, maar uiteraard leidde dit tot heel wat vragen", legde BPC-voorzitster Anne d'Ieteren uit. "Zo moest onder meer onze selectieprocedure worden herbekeken. We pasten de selectiecriteria aan in functie van de herziening van de internationale criteria door de internationale federaties, de op heden gekende competitiekalender, alsook onze eigen selectiefilosofie, die focust op presteren op de Spelen."

(Belga)

Ook Laurens Devos uit Malle werd geselecteerd. Beide tafeltennissers zijn regerend paralympisch en wereldkampioen in hun klasse. De Internationale Tafeltennisfederatie kende ons land twee nominatieve slots toe voor Florian Van Acker en Laurens Devos "en die werden door de Raad van Bestuur van het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) aanvaard op basis van het positieve advies van de selectiecommissie", verduidelijkte Olek Kazimirowski, de delegatieleider voor de Paralympische Spelen in Tokio.Naast Van Acker en Devos is ook boccia-speler Francis Rombouts al zeker van een selectie voor Tokio, net als het nationale herenteam goalbal (voor blinden en slechtzienden). De 6 namen van dit team zullen pas kort voor de Spelen bekendgemaakt worden. Hetzelfde geldt voor de 4 ruiters die ons land mag afvaardigen naar Tokio. Het nationale team para-equestrian werd immers ook al geselecteerd voor de Spelen.Het BPC publiceerde op de website ook de nieuwe versie van de selectiecriteria voor de Spelen. Die werden na het uitstel van de Spelen door de coronacrisis herbekeken. "We steunden het uitstel, maar uiteraard leidde dit tot heel wat vragen", legde BPC-voorzitster Anne d'Ieteren uit. "Zo moest onder meer onze selectieprocedure worden herbekeken. We pasten de selectiecriteria aan in functie van de herziening van de internationale criteria door de internationale federaties, de op heden gekende competitiekalender, alsook onze eigen selectiefilosofie, die focust op presteren op de Spelen." (Belga)